H
hepsigundem
Guest
AKP’li Şamil Tayyar, medya dünyasının ünlü isimlerine düzenlenen uyuşturucu operasyonuyla ilgili şahit tabirlerinde ismi geçen bir kişiye işaret etmiş ve şunları söylemişti:
“Mehmet Akif Ersoy ile ilgili ne kadar tez varsa o savlardan daha ağır savlar olan biri var, ancak onunla ilgili süreç yapılmadı. İsmi vakitle çıkar mı bilmiyorum. Ayrıntı vermeyeyim. Tahminen soruşturma devam ediyor olabilir. Esrar kullandığı, karmaşık tezler, küme vs. ismi geçiyor. Rastgele bir işlem yapılmadı. Bu siyasi baskıdan ötürü mı oldu, yoksa soruşturma devam ediyor mu diye yapılmadı bilmiyorum. Tanınan bilinen birisi. Bunu takip edeceğim. İleride bakacağım. Kanarya rumuzlu kapalı şahidin sözünde her şey net anlatılıyor.
Eğer uyuşturucu ile mücadele kelam konusu ise, bu hatalarla ilgili çaba kelam hususuysa en az Ersoy kadar hakkında ağır itham bulunan şahıslarla ilgili süreç yapılması gerekiyor. Şayet yapılmazsa işte o vakit siyasi operasyon var demektir.”
Tayyar toplumsal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Açıklama şu formda:
“Dün geceden bu yana çok yoğun bir telefon trafiği yaşadım. Önemli kısmına karşılık veremedim.
Ortak soru şu oldu: Kim bu?
İlk günden bu yana masumiyet karinesine binaen dosyanın içeriğine girmedim, tekrar girmem.
Hiç kimseyi toptancı bir yaklaşımla suçlamadım, topluma rol model olan bu şahısların suçsuz olmalarını umdum.
Burada itirazım, kimi şahısların imtiyazınadır.
Haklarında görece daha az tez olanlardan en azından kan ve saç örneği alınırken, sözkonusu şahsın bırakın gözaltına alınmayı bu testten bile muaf tutulması, izaha muhtaçtır.
Zira, Cumhurbaşkanımız, ucu kime dokunursa dokunsun her türlü iddianın üzerine gidilmesi konusunda açık çek vermişti.
Kimse dokunulmaz değildir.
Soruya dönecek olursak, cevabı zımnî şahit tabirinde var.
Yarın bu söz tutanakları belgeye girecek, kamuoyuna mal olacak, herkes öğrenecek.
Aylar sonra süreç yapıldığında test için geçerli makul mühlet geçmiş olmaz mı?
Uyuşturucu kalıntısı vücuttan atıldıktan sonra teste tabi tutulmasının ne manası kalır?
Yarın bir gün ismi bir şekilde kamuoyuna malolacak bu şahsın töhmet altında kalmamak için şimdiden uyuşturucu testine gönüllü katılmasını salık veririm.
Eğer suçsuz olduğunu düşünüyorsa…”
Dün geceden bu yana çok yoğun bir telefon trafiği yaşadım. Önemli kısmına cevap veremedim.
Ortak soru şu oldu: Kim bu?
İlk günden bu yana masumiyet karinesine binaen dosyanın içeriğine girmedim, yine girmem.
Hiç kimseyi toptancı bir yaklaşımla suçlamadım, topluma rol model…
— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) December 16, 2025
Cumhuriyet
The post ‘Ersoy’dan daha bilinen bir isim var’ demişti… AKP’li Şamil Tayyar’dan yeni açıklama: ‘Cevabı kapalı şahit sözünde, herkes öğrenecek’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...