- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un(un kalitesine nazaran kulak göğsü kıvamına gelene kadar koyun)
- Pudra şekeri
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- İsteğe nazaran ceviz içi
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmaları rendeleyip ,üzerine şekerini ,tarçını ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Altını kapatalım ve içine cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamuru için bütün materyalleri koyup karıştıralım ve kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım eğerki hala dağılıyorsa un kalitesine nazaran yavaş yavaş koyalım kulak göğsü kıvamı olunca kâfi demektir.
- Sonra bu hamurdan yarısını biraz ayıralım ki turtanın üzerine koyacağız.
- Turta kalıbını güzelce yağlayalım genelde turta kalıpları kolay çıkıyor bende ki o denli isteyen borcamdada yapabilir.
- Kalıbı yağladıktan sonra kenarları üst gelecek halde form verelim zati kalıp olduğu için direk hamur kalıbın formunu alıyor borcamda yapanda hamurun uç kısımlarını üst gelecek halde yapsınlar.
- Daha sonra soğuyan elmalı harcı içine yayalım, en son kalan hamurdan uzun şeritler yapıp üzerine dizelim.
- İsteyen rendeleyip üzerine koyabilir ben şeritli daha çok seviyorum zira elma ağıza tek olarak ağır geliyor bana.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökebiliriz afiyetler olsun ♥️🫶.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Elmalı Turta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...