reklam
reklam
reklam
reklam

Elmalı Turta

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
elmali-turta-0-HmT6frO3.jpg

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

• 250 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un(un kalitesine nazaran kulak göğsü kıvamına gelene kadar koyun)
  • Pudra şekeri

İç harcı için;

• 4 adet elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe nazaran ceviz içi

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak elmaları rendeleyip ,üzerine şekerini ,tarçını ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Altını kapatalım ve içine cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra hamuru için bütün materyalleri koyup karıştıralım ve kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım eğerki hala dağılıyorsa un kalitesine nazaran yavaş yavaş koyalım kulak göğsü kıvamı olunca kâfi demektir.
  4. Sonra bu hamurdan yarısını biraz ayıralım ki turtanın üzerine koyacağız.
  5. Turta kalıbını güzelce yağlayalım genelde turta kalıpları kolay çıkıyor bende ki o denli isteyen borcamdada yapabilir.
  6. Kalıbı yağladıktan sonra kenarları üst gelecek halde form verelim zati kalıp olduğu için direk hamur kalıbın formunu alıyor borcamda yapanda hamurun uç kısımlarını üst gelecek halde yapsınlar.
  7. Daha sonra soğuyan elmalı harcı içine yayalım, en son kalan hamurdan uzun şeritler yapıp üzerine dizelim.
  8. İsteyen rendeleyip üzerine koyabilir ben şeritli daha çok seviyorum zira elma ağıza tek olarak ağır geliyor bana.
  9. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökebiliriz afiyetler olsun ♥️🫶.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

elmali-turta-1-X37HqGCg.jpg

elmali-turta-2-BCREAYeR.jpg

elmali-turta-3-N6gqyiFp.jpg

elmali-turta-4-vbxhu9hL.jpg

elmali-turta-5-U64PkvNt.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Elmalı Turta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri