reklam
reklam
reklam
reklam

Eczacılıkta yapılan kontenjan düzenlemesi, istihdam için gerçek olabilir: Kritik dönemeç başlıyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
eczacilikta-yapilan-kontenjan-duzenlemesi-istihdam-icin-gercek-olabilir-kritik-donemec-basliyor-0-cy1KRYKw.jpg

Yükseköğretim planlamasında son periyotta atılan adımlarla birlikte, eczacılık fakültelerinde bilhassa vakıf üniversitelerinde kontenjanların azaltılması gündeme geldi. Artan mezun sayısı ve büyüyen istihdam tartışmaları, meslek örgütlerinin uzun müddettir lisana getirdiği ikazları yine gündeme taşıdı. Uzmanlar kararın fiilen ve önemli oranlarda uygulanmasının değerine değinirken eczacılıkta uygulanan muvaffakiyet sıralaması barajının da tekrar düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Lideri Şeker Pınar Özcan, düzenlemenin geç kalınmış olmakla birlikte yanlışsız istikamette atılmış bir adım olduğunu söyledi. Kontenjanların düşürülmesi talebini son iki yıldır sıkça lisana getirdiklerini belirten Özcan, “Eczacılık fakültelerindeki yüksek kontenjanların bir işsizlik sorunu yarattığını, adeta bir ‘eczacı işsiz ordusu’ oluştuğunu tabir ediyorduk. Devlet üniversitelerinde son iki yılda bir ölçü azaltım yapıldı lakin vakıf üniversitelerinde kontenjanlar düşürülmedi, hatta artış oldu. Bu nedenle vakıf üniversitelerinde de önemli bir azaltım yapılması gerektiğini savunuyorduk. Alınan kararı bu açıdan yanlışsız buluyoruz. Lakin asıl kıymetli olan kararın fiilen ve önemli oranlarda uygulanmasıdır” diye konuştu.

‘PLANSIZ FAKÜLTELER’

Her yıl yaklaşık 5 bine yakın eczacının mezun olduğunu anımsatan Özcan, son iki yılda bu sayının 3 bin 500’e kadar gerilediğini lakin bunun kâfi olmadığını vurguladı. Özcan, yaşanan tablonun plansız fakülte açılışlarından kaynaklandığını tabir ederek “81 vilayette üniversite mottosuyla birçok fakülte açıldı. Fakat bu süreç planlı yürütülmedi. Bugün karşı karşıya olduğumuz istihdam sorunu da bu plansızlığın sonucudur” dedi.

Cumhuriyet

The post Eczacılıkta yapılan kontenjan düzenlemesi, istihdam için gerçek olabilir: Kritik dönemeç başlıyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri