reklam
reklam
reklam
reklam

Dünya Kupası için finalimiz 31 Mart’ta: 1 adım kaldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
BİZİM Çocuklar tarih yazıyor… A Ulusal Futbol Kadromuz FIFA 2026 Dünya Kupası’na bir adım uzakta… Ay-Yıldızlılar, Play-Off yarı final maçında İstanbul’da ağırladığı Romanya’yı 1-0 mağlup etti. Ulusallar bu sonuçla ismini Play-Off finaline yazdırdı. Türkiye, 31 Mart’ta Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle deplasmanda kozlarını paylaşacak. Ay-Yıldızlılar bu maçı da kazanırsa 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası’na gidecek.

‘GURUR DUYUYORUM’

A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Montella, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Uzun müddettir yaptığımız çalışmaların sonucunu umarım alacağız. Dünya Kupası’na gitmek için bir maçımız kaldı. Tam manasıyla bir final. Bize dayanak olan herkese teşekkür ediyorum. Güç bir maç oynadık, daha zoru bizi bekliyor. Ancak ben oyuncularıma inanıyorum, bu grup çok daha hoş şeyler başaracak” dedi. Ay-Yıldızlıların genç yıldızı Arda Güler, oyundan çıkarken ayakta alkışlandı. Güler, “Halkımızın yüzünü güldürdüysek ne memnun. Kimi anlarda tahminen yeterli oynamadık lakin çok istekliydik, taraftarımızın dayanağıyla kazanmasını bildik. Artık Dünya Kupası’na bir maç uzaktayız. Hak ettiğimiz muvaffakiyete ulaşacağız” diye konuştu.

FERDİ’NİN BİRİNCİ GOLÜ

Ay-Yıldızlıların Romanya karşısındaki galibiyet golü 53. dakikada Ferdi Kadıoğlu’ndan geldi. Ulusalların kaleyi bulan birinci isabetli şutu gol oldu. Ferdi, ulusal formayla resmi maçlardaki birinci golünü Romanya’ya karşı attı.

DİREKLER DAMGA VURDU

Kenan Yıldız’ın 61. dakikadaki şutunda top üst direğe çarpıp auta çıktı. Romanya’nın da birinci yarıda bir, ikinci devrede bir şutunda top direkten döndü. 72’de ise Arda Güler’in şutunu kaleci Radu kurtardı.

İLK 11’DE 8 DEĞİŞİKLİK

A Ulusal Futbol Ekibi Teknik Yöneticisi Vincenzo Montella, eleme kümesinde İspanya ile oynadığımız son maçın birinci 11’ine nazaran Romanya karşısında 8 değişikliğe gitti. O maçta oynayan Merih ve Zeki sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Çağlar aday takıma çağrılmadı. Altay, Salih Özcan, Orkun, İrfan Can Kahveci ve Deniz Gül ise Romanya karşısında yedek soyundu.

LUCESCU YILLAR SONRA

Geçmişte A Ulusal Takım’ı, Beşiktaş’ı ve Galatasaray’ı çalıştıran Romanya Teknik Yöneticisi Mircea Lucescu, yıllar sonra bize rakip oldu. Maç öncesi Ay-Yıldızlıların işvereni Montella, bir mühlet Lucescu ile sohbet etti.

EVDE ‘VAR’IZ

Milli Ekip, Dünya Kupası Elemeleri’nin play-off basamaklarında alanında oynadığı 3 maçı toplam 10 gol atarak kazandı (Romanya: 1-0, İsviçre; 4-2/Kasım 2005, Avusturya: 5-0/Kasım 2001).

Cumhuriyet

The post Dünya Kupası için finalimiz 31 Mart’ta: 1 adım kaldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri