reklam
reklam
reklam
reklam

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü: Gerçek farkındalık empati ile başlar!

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Dünya, 21 Mart’ta Down sendromlu bireylerin hayatın her alanındaki muvaffakiyetlerini ve gücünü kutlarken uzmanlar, bu öykülerin gerisindeki en büyük gücün aile ve eğitim dayanışması olduğunu belirtti.

Erken müdahale ve gerçek bir disiplinle hayata hazırlanan bireyler, bugün eğitimden sanata, hizmet kesiminden spora kadar pek çok alanda toplumun ayrılmaz bir kesimi haline geliyor.

‘EĞİTİM KONUTTA BAŞLAR’

Cumhuriyet’e konuşan çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Beğenilen Tekin Pehlivan, “Bir anne için çocuğuna vereceği eğitim çok kıymetli. Lakin kabullenme sürecinde ıstıraplar yaşanabiliyor. O eşik aşıldıktan sonra rehberlik araştırma merkezleri (RAM) ve doktor raporlarıyla birlikte profesyonel eğitim süreci başlıyor. Eğitim konutta başlar, okulda şekillenir” dedi.

Down sendromlu çocukların motor maharetlerinin süratle ilerlemesi için okul ile konutun bir bütün olması gerektiğini vurgulayan Pehlivan, “Süreç tek taraflı yürümez. Şayet öğretmen okulda bir kural koyuyorsa, aile de konutta o kuralı desteklemeli. Örneğin, çocuk gözlüğünü takmak istemiyorsa ve öğretmen okulda onu ikna ediyorsa, anne meskende taviz vermemeli. Down sendromluların en besbelli özelliği olan inatçılık lakin ‘tatlı sert’ dediğimiz, sevginin yanında otoritenin de korunduğu bir disiplinle aşılabilir” sözlerini kullandı.

Pehlivan, “Down kafeler üzere teşebbüslerin artması gerekli. Bu projeler çocukların özgüvenini artırıyor. Beşerler bu yerlere giderek onlarla bağlantı kurmalı ve empati yapmalı. Özel ihtiyacı olmayan çocukların aileleri, parkta yahut sokakta bu bireyleri gördüklerinde çocuklarına gerçek yaklaşımı, empati kurarak öğretmeli. Gerçek farkındalık, onları hayatın dışına itmekle değil, tam merkezine almakla başlar” diye konuştu.

Cumhuriyet

The post Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü: Gerçek farkındalık empati ile başlar! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri