reklam
reklam
reklam
reklam

Down sendromlu üniversiteli Alihan sporla başarıya koşuyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Özel yetenek sınavıyla (ÖZYES) 2024-2025 eğitim öğretim yılında Gazi Üniversitesini kazanan ve üniversitenin örgün eğitimdeki ilk Down sendromlu öğrencisi olan Akgün, yükseköğretim hayatına aktif şekilde devam ediyor. Küçük yaşlardan itibaren yüzme, tekvando, basketbol, halk oyunları ve masa tenisi gibi birçok spor dalıyla ilgilenen Akgün, beş farklı branşta lisans sahibi. Kendisine en uygun branş olarak gördüğü masa tenisine yoğunlaşan Akgün, Ankara’da düzenlenen özel sporcular turnuvalarında 2 yıl üst üste ikincilik elde etti.

SPOR YAPMAK BENİ MUTLU EDİYOR
Üniversite hayatından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Akgün, “Üniversitede arkadaşlarımı ve hocalarımı çok seviyorum. Dersler çok güzel geçiyor. Spor yapmak beni mutlu ediyor. İleride masa tenisi öğretmeni olmak ve milli takıma girmek istiyorum” dedi. Alihan, kendisi gibi üniversitede eğitim almak isteyenlere ise “Eğitim çok güzel, spor yapın” diye konuştu.

SEVGİ VE SABIRLA BAŞARI KAÇINILMAZ
Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Sarol, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim süreçlerine yönelik kapsayıcı bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. Sarol, “Bu öğrencilerin yeteneklerine uygun düzeyde sınavlar yapıp eğitim öğretim faaliyetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Fakültede farklı engel gruplarından öğrencilerin eğitim gördüğünü belirten Sarol, Alihan’ın örnek bir öğrenci olduğunu vurgulayarak, “Alihan hem sporcu kimliği hem de eğitim hayatındaki kararlılığıyla Down sendromlu bireylerin üniversite eğitimine aktif katılımının önemli bir göstergesi. Bu anlamda tüm ülkemize de örnek olabilecek bir öğrencimiz. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü eşit katılım teması çerçevesinde önemli bir işlev görüyor. Sevgi, sabır ve doğru destekle başarı kaçınılmazdır.” İfadelerini kullandı.

ONUN BAŞARISI EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ

Alihan Akgün’ün annesi Serpil Akgün ise oğlunun eğitim sürecinde büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, elde edilen başarının uzun yılların emeği olduğunu söyledi. Alihan’ın üniversiteyi kazandığı anı “tarif edilemez bir mutluluk” olarak nitelendiren Akgün, “En büyük hayali spor alanında ilerlemekti. Şimdi üniversitesine devam ediyor, çok mutlu. Onun mutlu olması bizi de mutlu ediyor, gurur duyuyoruz” dedi.

Hürriyet

The post Down sendromlu üniversiteli Alihan sporla başarıya koşuyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri