reklam
reklam
reklam
reklam

Domenico Tedesco’dan bildiri. “Burada bir yaz devri geçirmek düş üzere olur”

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
domenico-tedescodan-bildiri-burada-bir-yaz-devri-gecirmek-dus-uzere-olur-0-ta9DLdqC.jpg

Trendyol Üstün Lig’in 27. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK’yi 4-1 yenen Fenerbahçe’de teknik yönetici Domenico Tedesco, sakatlığı bulunan futbolcularının dönmesiyle 4-3-3 sistemine devam edeceklerini söyledi.

Chobani Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tedesco, sakatlıklar ve maç içindeki şartlar nedeniyle sık sık sistem değişikliğine gitmek zorunda kaldıklarını lisana getirdi.

“SAKAT İSİMLER DÖNECEK”

Bu maçla birlikte kendi sistemlerine döndüklerini aktaran Tedesco, “Stabil sistemimize döneceğimizi umuyorum. Yanılmıyorsam 40 maç oynadık. Bunların 30-31’inde 4-3-3 sistemiyle oynadık, yani bizim sistemimizle. Bugün de o köklerimize geri dönmeye çalıştık. 9-10 maç sistem değişikliği yapmaya çalıştık. Sebebi sakatlıklar ve maç içindeki şartlardı. Elinizde 1 stoper varsa 3’lü oynarsınız. Son haftalar bizler için zorluydu. Nene için birinci kere tam olarak döndü diyebilirim zira ağrıyla oynuyordu. Talisca’nın geri dönmesi kıymetli. Ulusal ortadan sonra sakat isimler dönecek ve bu değişikliklere gerek kalmayacağını umuyorum.” diye konuştu.

“YENİDEN HAYAT VERMEK İSTEDİK”

Son 2 günde ekip olarak çok fazla konuştuklarını anlatan Tedesco, “Samandıra’ya tekrar hayat verebilmek, canlandırabilmek için çok fazla konuştuk, sonuçta herkes hayal kırıklığı yaşıyordu. Çok berbat oynayarak mağlup olduk. Kolaylıkla kazanmamız gereken bir maç olarak düşünülen bir müsabakaydı. Hiçbir karşılaşma kolay değil lakin şayet kolay bir müsabaka varsa o maç diye beklersiniz. O statta hoş anılarımız vardı. Bir sonraki rakibimize hazırlanmaya başladık. Hem âlâ oyuncular hem uygun karakterlerimiz var. Tepkiden kuşku duymuyordum. Tüm oyuncular mükemmel. Onlarla uygun ilgimiz var. Maçları kaybettiğiniz vakit bu biçim kıssaların üretilmesi olağandır. Bu, işin bir modülü. Ekiple şahane bir bağlantımız var. Hem teknik heyetin oyuncular hem de oyuncuların teknik heyetle bağlantısı çok güzel.” değerlendirmesinde bulundu.

“TOPUN HER VAKİT BİZDE OLMASINI İSTTİYORUZ”

Her maçın akabinde durum değerlendirmesi yaptıklarını aktaran Tedesco, şöyle devam etti:

“Ültimatomlar sorusunu liderimize sormanız gerekiyor lakin söyleyebileceğim şu, büyük ekipte olduğunuzda bu olağandır, ligin son sırasında yer alan ekibe kaybettiğiniz vakit. 26 maçta birinci yenilgisi almıştık lakin biz her maç sonrası durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ben daha yeni başlıyorum. Geleli 6 ay oldu, benim başımdaki fikir burada bir şey inşa etmek. Burada kadroyla yaz devri geçirirsem çok keyifli olurum. Bizler teknik heyet ve oyuncular gece gündüz çalışıyoruz, bundan fazlasını yapamazsınız. Aynaya bakmak kıymetlidir, ben de bunu yapıyorum. Puan kaybından sonra durum kıymetlendirmemiz olağan. Önde baskı bizim DNA’mız. Rakip geride 3’lü oynadığı vakit baskı güç. Maçların yüzde 70’inde 3’lü, bazen 4’lü oynuyorlar. Kadrosu 2 duruma da hazırladık. Biz her vakit topun bizde olmasını istiyoruz.”

“SOSYAL MEDYAYI ÖNEMSEMİYORUM”

Kendisini düzgün hissettiğini vurgulayan Tedesco, “Futbolda her şeyin çok çabuk değişmesi olağan. Bu, benim birinci işim değil. İçinde bulunduğumuz durum bu ancak kıymetli olan tekrardan ayağa kalkabilmek. Kıymetli olan bizim kendi içimizde ne konuştuğumuz, toplumsal medyada ne konuşulduğunu önemsemiyorum. Ben yalnızca kazanırken düzgün teknik yönetici değilim, kaybederken de birebir teknik yöneticim. Bu işin bir de rakip kısmı var. Duygusal bir ortam olan bir kulüpteyseniz ki bu benim hoşuma giden bir şey, bununla baş etmeyi bilmeniz gerekir.” formunda görüş belirtti.

“BURADA BİR YAZ PERİYODU GEÇİRMEK HAYAL ÜZERE OLUR”

“Başkanımızın açıklamasını, liderimize sormanız gerekiyor. Büyük bir gruptaysanız bunun olağan olduğunu düşünüyorum. Bir yandan 26 maçın sonunda birinci yenilgimizi aldık ancak oynadığımız her maçtan sonra durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ben daha yeni başlıyorum. Benim başımdaki fikir, burada bir şey inşa etmek. Burada bir yaz periyodu geçirirsem benim için bir düş üzere olur. Daima birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Bundan daha fazlasını yapamazsınız. Puan kaybettikten sonra konuşmamız ve durum değerlendirmesi yapmamız çok olağan.”

NTV

The post Domenico Tedesco’dan bildiri. “Burada bir yaz devri geçirmek düş üzere olur” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri