- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Cookie Tanımı İçin Malzemeler
Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
Bu tanımdan 17 tane çıktı. 2 tepsi olacak formda pişirdim.
Kıyır olmasını istiyorsanız fırından çıktıktan sonra su bardağının altıyla hafif bastırın.
İçinin hafif nemli yumuşak olmasını istiyorsanız mevcut haliyle kalsın.
Görsellerde iki halinin de içinin fotosu mevcut.
Son olarak isterseniz cookielere hal verip dondurucuda saklayabilirsiniz.
İstediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
Fazla yapmak istiyorsanız bu materyalleri ×2 olacak formda cogaltıp tek seferde yapabilirsiniz. O vakit tam 35 tane çıkıyor. Afiyet olsun.
Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Cookie first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 150 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı silme tuz
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tepeleme granül kahve
- 130 gram damla çikolata yahut modül çikolata (bitter sütlü yahut beyaz çikolata ben üçünden de kullandım istediğiniz formda kullanabilirsiniz)
Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarini ister oda sıcaklığında ister eritip kullanabilirsiniz. Ben yarısını oda sıcaklığında yarısını eritip kullandım.
- Margarin, esmer şeker, toz şekeri mikser ile çarpıyoruz. Krema kıvamına getiriyoruz.
- Ardından bu karışıma yumurtayı ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Farklı bir kapta geriye kalan, tüm kuru gereçleri karıştırıyoruz.
- Sonrasında kuru materyalleri ve çikolataları çırptığımız karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz hamurumuzu elde ediyoruz.
- Hamuru dondurucuya koyup 20 -30 dk kadar bekletiyoruz ki hamura çarçabuk hal verelim.
- Dondurucudan çıkarıp cevizden biraz büyük modüller koparıp orta kısmına çikolatalardan 1 çay kaşığı kadar koyup yuvarlıyoruz.
- Tepsiye aralıklı olacak formda diziyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 12 dk dan sonra kendi fırınınıza nazaran pişirin. Benim fırınım geç pişirdiği için 17 dk da pişti.
Bu tanımdan 17 tane çıktı. 2 tepsi olacak formda pişirdim.
Kıyır olmasını istiyorsanız fırından çıktıktan sonra su bardağının altıyla hafif bastırın.
İçinin hafif nemli yumuşak olmasını istiyorsanız mevcut haliyle kalsın.
Görsellerde iki halinin de içinin fotosu mevcut.
Son olarak isterseniz cookielere hal verip dondurucuda saklayabilirsiniz.
İstediğiniz vakit çıkarıp pişirebilirsiniz.
Fazla yapmak istiyorsanız bu materyalleri ×2 olacak formda cogaltıp tek seferde yapabilirsiniz. O vakit tam 35 tane çıkıyor. Afiyet olsun.
Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Cookie first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...