reklam
reklam
reklam
reklam

Çilekli Borcam Tatlısı (Videolu)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Çilekli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

• 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için:

• 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket yağlı krema

Arasına:

• 1 kase doğranmış çilek

Üst krema:

• 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket yağlı krema

Çilekli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Pandispanyacı yumurta ve şekeri güzelce çırpalım akabinde içerisine ılık suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  2. Daha sonra kuru karışımları içerisine ekleyerek çırpalım daha sonra büyük borcama güzelce yayalım.
  3. 160 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayardaki fırında yaklaşık 35-40 dakika aralığında pişmeye bırakalım.
  4. Fırından çıkardıktan sonra büsbütün soğumasını bekleyelim, soğuyan kekin üzerine bir buçuk su bardağı kadar süt ve 2 yemek kaşığı kadar şekeri güzelce karıştırarak üzerine dökelim.
  5. Bu ortada kremayı yapalım krema için yağlı krema hariç bütün malzemeyi tencereye alalım ve şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağa alalım daima karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
  6. Kıvam alıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve mikserle çırparak büsbütün soğutalım.
  7. Soğuyan kremanın içerisine bir paket yağlı kremayı ekleyerek çırpalım akabinde içerisine doğramış olduğumuz çilekleri ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra soğuyan ve şerbetini çeken kekin üzerine yayalım.
  8. 2-3 saat kadar dolapta dinlendirelim akabinde bir paket kadar krema ve 1 paket toz krem şantiye güzelce çırpalım.
  9. Pastamızın üzerine sürelim ben hindistan cevizi ile süsleme yaptım 1 saat kadar da bu biçimde soğuttuktan sonra üzerine çikolatalı sos gezdirdim ve dilimleyerek servis ettim afiyet olsun.
cilekli-borcam-tatlisi-videolu-0-2WVcrG9V.jpg

Çilekli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

cilekli-borcam-tatlisi-videolu-1-2dI255bO.jpg

cilekli-borcam-tatlisi-videolu-2-MdDTlAND.jpg

cilekli-borcam-tatlisi-videolu-3-vTxByvJN.jpg

cilekli-borcam-tatlisi-videolu-4-bXrCt2PT.jpg

cilekli-borcam-tatlisi-videolu-5-8kma1M1z.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Çilekli Borcam Tatlısı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri