reklam
reklam
reklam
reklam

ÇEDES kapsamında ‘okul-cami eşleşmesi’: Okullar ve mescitler eşleşiyor ibadet eğitimi veriliyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
cedes-kapsaminda-okul-cami-eslesmesi-okullar-ve-mescitler-eslesiyor-ibadet-egitimi-veriliyor-0-Od6uDxij.jpg

Eğitimcilerin pedagojik cinayet olarak nitelendirdiği ve din vazifelilerinin eğitim yuvalarına girmesinin önünü açan ÇEDES projesi kapsamında İstanbul Çekmeköy’de ve Trabzon Ortahisar’da etkinlikler düzenlendi.

Çekmeköy’deki programda okul ve mescitler birbirleriyle eşleştirildi. “ÇEDES ile okul ve mescitlerimiz el ele” bildirisi verildi. Programın düzenleyicileri ortasında Kozmik Hafızlar Derneği, Cihannüma Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve TÜGVA üzere kuruluşlar da yer aldı.

Ortahisar’da ise “Okul–Cami Buluşmaları” düzenlendi. Yaklaşık 200 öğrenci ve öğretmenlerinin iştirakiyle gerçekleşen aktifliğe vilayet ve ilçe müftüsü de katıldı. Hanife Hatun Camii’nde düzenlenen aktiflik kapsamında öğrencilere ‘caminin ehemmiyeti, ibadet şuuru ve cami adabı hakkında’ bilgilendirmeler yapıldı. Programla öğrencilerin ‘cami merkezli bir şuur kazanmaları’ temennisinde bulunuldu.

OKULLARA ‘RAMAZAN’ DÜZENLEMESİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile ramazan etkinliklerinin düzenlenmesine yönelik yazı gönderildi. Buna nazaran ramazan ayı boyunca okullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla etkinlikler düzenlenecek. İlkokullarda “Maarifin Kalbinde Ramazan” şenlikleri, ortaokul ve liselerde “İftarda Konuşalım” söyleşileri gerçekleştirilecek. Ailelerin istekli iştirakiyle ortak iftar sofraları kurulacak. Etkinlikler; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, gönüllülük aslıyla ve öğrencilerin gelişim seviyeleri gözetilerek uygulanacak.

Cumhuriyet

The post ÇEDES kapsamında ‘okul-cami eşleşmesi’: Okullar ve mescitler eşleşiyor ibadet eğitimi veriliyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri