- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 demet ıspanak
- 1 su bardağı lor
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık suyu tuzu ve unu katarak karıştırıyoruz yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 8 kesime bölüyoruz yaklaşık 10 dakika kadar üstüne poşetleyip bekletiyoruz.
- İç harcı hazırlamak için ıspanakları ve soğanları doğrayıp baharatları ve yağı döküp karıştırıyoruz.
- 10 dakika bekledikten sonra küçük kesimleri pasta tabağı boyutu kadar merdane ile açıp yağlayarak tekrar tepsiye koyuyoruz ve bu formda yarım saat bekletiyoruz. ( ben bir saat beklettim maalesef o yüzden hamur çok fazla yumuşadı açarken zorlandım siz mühlete dikkat edin daha az bekletin).
- Yarım saat bekledikten sonra tezgah üzerine yada yuvarlak masamızda hamuru elimizin karşıtıyla alarak açmaya başlıyoruz.
- Açtığımız hamurun bir kenarını içine katlayıp hazırlamış olduğumuz içimizi koyuyoruz ve yuvarlaya yuvarlaya bastırarak değil bilhassa hava bırakarak yaparsanız daha hoş olur yuvarlayarak yaptığınız vakit birbirine yapışıyor hamur.
- Sonrasında tepsiye alıyoruz ,bu halde hamurlarımızı yapmaya devam ediyoruz, sonrasında kalan yağımızı tepsinin üzerindeki böreklere sürüyoruz.
- 200 derecelik fırında denetimli bir formda pişiriyoruz.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Çarşaf Böreği first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...