reklam
reklam
reklam
reklam

Büzme Baklava

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
buzme-baklava-0-Yd7GgaEt.jpg

Büzme Baklava Tanımı İçin Malzemeler

• 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 4-5 su bardağı un

Üzerine;

• 250 gram eritilmiş köpüğü alınmış tereyağı

İç materyal;

• İnce kıyılmış fındık (siz dilerseniz ceviz de kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

• 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Büzme Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Şerbet gereçlerini 20-25 dakika kaynatın, soğuması için kenara alın.
  2. Tüm materyaller yoğurma kabına alınır ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edilir un ölçüsü bardak büyüklüğüne nazaran değişebilir benim kullandığım bardak ölçüsü 200 mildir.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra 16 eşit bezeye bölünür bezeler mandalina büyüklüğünde olmalıdır hazırlanan bezeler hafif nişasta ile unlanmış bir tepsiye dizilir ve üzerleri örtülür bezeleri .
  4. Ön açma yapmadan direkt açabilirsiniz hamur o kadar yumuşak ki bekleme yapmaya gerek duymaz basitçe açılır yufkaları bol nişasta ile açın nişastayı bir süzgeç yardımıyla kullanın böylelikle topaklanma olmaz.
  5. Dilerseniz tıpkı anda iki yufka da açabilirsiniz lakin ben tek tek açmayı tercih ettim daha sonra bu yufkaları birleştirdim ve yavaşça tekrar nişasta ile bir iki el daha açtım daha sonra açtığım yufkayı oklava üzerinde büzüştürdüm ve dikkatlice açtım.
  6. Büzülen yufkaları bir yağlı kağıdın üzerine sererek kenar kısımlarını bıçakla kestim kenardan kestiğim modülleri yufkanın üzerine tekrar ekledim ziyan olmaması için ve içine fındık harcını ekledim, sonra kağıdı yavaşça üste kaldırarak yuvarladım ve dikkatlice yufkaları bastırmadan ezmeden dilimledim bir spatula yardımı ile tepsiye dizdim.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında altlı üstlü yeterlice kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirdim ,fırından çıkan tatlının birinci sıcağı geçtikten sonra düzgünce soğumuş olan şerbeti ekledim.

Ben bu baklava hamurundan üç çeşit yaptım fotoğraf kısmı kısıtlı olduğundan hepsini paylaşamadım ancak ınstagram hesabımda hem görüntülü anlatımı hem de daha fazla ayrıntılarını görebilirsiniz.

Ayrıca baklavalar şerbetini düzgünce çekip soğuduktan sonra kutulara yerleştirip dondurucuya kaldırdım önümüz ramazan hem bizim için hem de gelecek olan konuklarım için tatlılarımı şimdiden hazırladım dilerseniz siz de o formda yapabilirsiniz.

Büzme Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

buzme-baklava-1-XMEXGj2e.jpg

buzme-baklava-2-JwkqWAHa.jpg

buzme-baklava-3-9kOrGCRH.jpg

buzme-baklava-4-epdBExVQ.jpg

buzme-baklava-5-j37RYGQ2.jpg

buzme-baklava-6-Of8Bceiq.jpg

buzme-baklava-7-cMqSIVys.jpg

buzme-baklava-8-JNfT6ezu.jpg

buzme-baklava-9-bXHACCMP.jpg

buzme-baklava-10-dNwr1G4z.jpg

buzme-baklava-11-r2UNS6j1.jpg

buzme-baklava-12-3z5SIRH2.jpg

buzme-baklava-13-P6h2Qn4e.jpg

buzme-baklava-14-TXdr41By.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Büzme Baklava first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri