- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Galatasaray ile Fenerbahçe yarın 2025 Turkcell Harika Kupa finalinde saat 18.45’te Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.f
Mücadele öncesi Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Domenico Tedesco açıklamalarda bulundu.
“KAZANAN RUHSAL AVANTAJ ELDE EDECEK”
Psikolojye vurgu yapan Buruk, “Dışarıdaki insanların reaksiyonlarına yol açmadan bu rekabetin saha içerisinde devam etmesi en büyük dileğim. Hoş bir maç olsun. Kupayı kazanacak ekip ruhsal avantaj elde edecek. Lakin dostluk içinde geçmesi kıymetli. En büyük dileğim bu.” sözlerini kullandı.
Tedesco, “Bu maçı oynamak için sabırsızlanıyoruz. Herkes olumlu. Son antrenmanı yaptık, Talisca yarın maç takımında olacak. Matteo Guendouzi grupla birinci sefer çalıştı. Tıpkı biçimde Mert Günok da yeni geldi, iki egzersiz yaptı. Ekip olarak sabırsızlanıyoruz.” dedi.
MAÇIN OLİMPİYAT STADYUMU’NDA OYNANMASI VE SAAT DEĞİŞİKLİĞİ
Buruk: “Bu saatten sonra bunu konuşacak değiliz. İki grup da buna hazır. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Maç saatinin erkene alınması olumlu manada uygun bir şey. Rüzgar biraz daha az olacak.”
Tedesco: “Bu durumu umursamıyorum, değerli olan değiştirebileceğimiz şeyler.”
“MİLAT OLSUN”
İki teknik yönetici kelamlarını şöyle sürdürdü:
Tedesco: “Bu dönem birinci maça bakacak olursanız, bence çok yeterli ve hoş bir maçtı. İki grup da çok kaliteli. Rekabet güzeldir. Rekabet olmasa, futbol farklı olmaz. Derbi oynamayı ben de severim. Hürmet da çok kıymetli. Maçın keyfini çıkarsınlar, maçtan sonra dikkatli bir formda konutlarına gitsinler zira hava çok soğuk. Benim mesajım yarınki maçtan keyif almaları.”
Buruk: “Bazen rakiplerin de kaybetmemek istediği maçlar oldu. Bu yalnızca benim vaktimde değil, daha evvel de oldu. Oyuncuların üzerindeki gerilimi ve baskıyı görüyorsunuz. İki kadro da kazanmaya oynayacak. Zevkli ve çekişmeli geçecek. Seyir zevki bu kere daha yüksek olacaktır. Bilhassa toplumsal medyada yaşanan tansiyonlarla, bazen bizlerin de yaptığı kusurlarla tansiyon yükseliyor. Artık bu bir milat olsun. Birlikteliği ve dostluğu alana taşımak, döneme yaymak çok kıymetli.”
“ONA KARŞI ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
Futbolcular Mauro Icardi ve Nelson Semedo da hocalarının yanında yer aldı.
Icardi, “Finalle bizim ve kulüp için kıymetli. Son yıllarda şampiyonluklar yaşadık. Bu kere yeniden kupayı almak istiyoruz. Hoş bir maç izletmek istiyoruz. Bu kupa topluluk için çok değerli, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Skriniar büyük bir oyuncu. Inter’de birlikte oynamıştık. Çok güzel vakit geçirdik. Çok uygun bir defans. Ona karşı elimden geleni yapacağım.” dedi.
Nelson Semedo, “Fenerbahçe başarıyı hak ediyor. Yanılmıyorsam bu kupayı en son 2014 yılında kazandık. Umarım daima birlikte bu memnunluğu yaşarız.” sözlerini kullandı.
NTV
The post Buruk ve Tedesco’dan derbi açıklaması: “Kazanan ruhsal avantaj elde edecek” | “Sabırsızlanıyoruz” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...