reklam
reklam
reklam
reklam

Burcu Köksal: AK Parti’ye katılıyorum

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
CHP’de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal için kesin ihraç talep edildi.

Bir süredir Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılacağı, bu hafta parti rozetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı tez ediliyordu.

Burcu Köksal tv100’e yaptığı açıklamada yaşananları ve son durumu aktardı.

Bugün Ak Parti’ye katılacağını açıklayan Köksal, “İçim çok rahat. CHP’de siyaset yapma imkanı kalmamıştı.” dedi.

Köksal tehdit edildiğine ait argümanlara karşılık olarak, “Kim tehdit etmiş beni evvel bunu söylesinler. Ben tehdit edildim evet ancak beni Özgür Özel tehdit etti. 5-6 ay evvel AK Parti’ye geçme tartışmaları başlayınca bana Özgür Özel ‘5-6 ay sonra iktidara geleceğim ve seni affetmeyeceğim.’ yazdı. ‘Seni affetmem için bana yalvaracaksın’ dedi.” sözlerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 45 dakika görüştüğünü belirten Köksal, “Ben hizmetlerime devam edeceğim, devletim ve milletim için işimi yapacağım. Benim için aslolan kente hizmettir. Cumhurbaşkanımızla 45 dakika görüşme yaptım. Cumhurbaşkanımız birlikte siyaset yapacağımızı söyledi. Ben de kendisine ‘Hep sizin karşınızda oldum CHP’deyken lakin artık o CHP kalmadı. Bu CHP bizim CHP’miz değil’ dedim.” diye konuştu.

Köksal kendisi ile birlikte Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun da AK Parti’ye katılacağını ve 7 belediye meclis üyesinin istifa edeceğini söyledi. Köksal böylelikle, Belediye Meclisi’nde çoğunluğun AK Parti’ye geçeceğini belirtti.

BURCU KÖKSAL KİMDİR?

1980 yılı Afyonkarahisar doğumlu olan Burcu Köksal, birinci ve ortaöğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladı. Yüksek tahsilini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Köksal, Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başladı.

Afyonkarahisar Barosu Bayan ve Çocuk Hakları Komitesi ve Staj Komitesinde vazife alırken Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyeliği başta olmak üzere Atatürkçü Fikir Derneği ve birçok çeşitli sivil toplum kuruluşunda kıymetli vazifeler üstlendi.

Köksal, CHP Afyonkarahisar Vilayet Bayan Kolları Başkanlığı vazifesinin akabinde 25, 26 ve 27. Devir CHP Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi, TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi, Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komitesi Üyesi olarak vazife yapan Köksal, Çocuğa Karşı Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Her Türlü İstismarın Önlenmesine Yönelik Meclis Araştırma Kurulu, Boşanmanın Önlenmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesine Yönelik Meclis Araştırma Kurulu ve Bayan Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda vazife aldı.

28. Devir CHP Küme Başkanvekilliği vazifesini yürüten Köksal, 31 Mart 2024 Mahalli ve İdari Mahallî Seçimleri’nde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilerek şehrin ilk bayan belediye lideri oldu.

NTV

The post Burcu Köksal: AK Parti’ye katılıyorum first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri