- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
Süslemesi için :
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Afiyet olsun.
****Kaselere aldıktan sonra süsleme içim 5 dk kadar üzerinin kabuklaşmasını bekleyelim ki süslemelerimizde çökme olmasın ***.
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Bol Materyalli Aşure Tanımı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasülye
- 1 kilo şeker (damak zevkine bağlı değişiklik gösterebilir )
- Su
- 8-10 tane kuru kayısı
- 8-10 tane kuru incir
- 1 tane kırmızı elma
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 su bardağı çiğ badem (kabuğu soyulmuş )
- 1/2 (yarım) su bardağı kabak çekirdeği içi
- 2-3 çay kaşığı gül suyu (isteğe bağlı )
- 10-15 tane karanfil
- 3 tane kabuk tarçın
- Sıcak yahut ılık su (kıvam tercihine yönelik değişkenlik gösterebilir ben ortalama 6-8 lt kadar kullandım kıvamına yönelik )
Süslemesi için :
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu
- Tarçın
- Fındık parçacıkları
- Gül tomurcuğu
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 gece öncesi nohut ,buğday ve fasülyelerimiz ıslatalım.
- Buğdayı 3-4 defa yıkarsanız hepsini birde ıslatabilirsiniz ben başka farklı tercih ettim.
- Islattığımız baklagilleri uygun bir tencere alalım ve suyunu ek edip pişirmeye başlayalım.Ortalama 30 dk kadar.
- Malzemelerimiz pişerken bir yandan kuru yemişlerimiz küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız kuru meyveleri (kayısı, incir ) ve üzüm ,kuş üzümünü başka bir tencere alalım üzerine 4 yemek kaşığı kadar şeker ilave edip su ekleyim başka bir yerde 5 dk kadar pişirelim.
- Bu arada gayeniz meyvelerini ekşiliğini ve incirden kaynaklı kararmanın önüne geçmek. Sonrası da süzelim kenara alalım.
- Çiğ bademizi kasede üzerine sıcak su ekleyelim ve 5 dk kadar bekletelim sonrasında çarçabuk kabuklarını soyabiliriz.
- Karanfillerimizi cezveye alalım üzerine su ekleyip kaynatalım sonrasında suyunu süzelim.
- Elmamızı soyalım küp küp doğrayalım.
- Kaynattığımız baklagillerinin yumuşaklığını denetim edelim.
- İstediğimiz yumuşaklığa gelince kenara aldığımız meyve karışımı, kabuk tarçını, küp küp doğradığımız elmayı ,karanfil suyunu, gül suyunu ekleyelim özdeşlemesini bekleyelim.
- Malzemelerimiz özdeştikten sonra şekerini ilave edelim 15 dk ara ara karıştırarak kaynatım.
- İstediğimiz kıvama gelen aşuremizin altını kapatalım üzerine kuruyemişlerimizi ekleyelim. Kabuk tarçınlarımızı aşuremizden çıkaralım.
- 10-15 dk dinlendirden sonra kaselerimize alıp süslemesini yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
****Kaselere aldıktan sonra süsleme içim 5 dk kadar üzerinin kabuklaşmasını bekleyelim ki süslemelerimizde çökme olmasın ***.
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Bol Materyalli Aşure Tanımı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...