reklam
reklam
reklam
reklam

Beşamelli Bostan Kebabı

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
besamelli-bostan-kebabi-0-IznrNfkU.jpg

Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

• 5 adet topan patlıcan
  • 300 gram dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kapya biber
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Beşamel sos için;

• 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı silme un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları yıkayıp soymadan ortadan ikiye bölüyorum üzerine bıçakla çizikler atıyorum, tuzlu suda en az yarım saat bekletiyorum.
  2. Sonra patlıcanları kurulayıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serdiğiz fırın tepsisine diziyorum .
  3. 200 derecede patlıcanlar kızarana kadar pişiriyorum.
  4. Etlerimizi tavla zarından biraz büyük olacak formda doğruyoruz, tencereye alıp yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip pişiriyoruz.
  5. 1 adet soğan 1 diş sarımsak doğrayıp pişen etlerimize ekliyoruz, bu etapta ben 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ekliyorum.
  6. Ufak şeritlere ayırdığım kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 3-4 dakika daha pişiriyorum.
  7. 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ,3 çorba kaşığı kadar domates püresini ekleyip 1-2 dakika kadar tekrar kavuruyorum.
  8. 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıcak su ekleyip orta ateşte kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişirip tencerenin altını kapatıyorum.
  9. Beşamel sosumu hazırlıyorum tencereye yağları akıyorum üzerine un ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyorum, üstüne süt karabiber be tuz ekleyip pişiriyorum muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyorum.
  10. Fırından çıkardığım patlıcanların üzerini kaşık yardımı ile içine itip üzerine iç koyayım diye boşluk yaratıyorum .
  11. Hepsine etli içten koyup üzerine beşamel sos koyuyorum ,tekrar fırına veriyorum ,üzeri kızarınca dileğe nazaran kaşar ekleyip tekrar fırına verip kaşar eriyinceye kadar pişiriyoruz.
  12. Patates püresi ile tabakta şahane duruyor afiyet olsun.

Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

besamelli-bostan-kebabi-1-6JrZ3zfd.jpg

besamelli-bostan-kebabi-2-iqUmYGX3.jpg

besamelli-bostan-kebabi-3-COND3M8t.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Beşamelli Bostan Kebabı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri