H
hepsigundem
Guest
Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet topan patlıcan
- 300 gram dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kapya biber
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı silme un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp soymadan ortadan ikiye bölüyorum üzerine bıçakla çizikler atıyorum, tuzlu suda en az yarım saat bekletiyorum.
- Sonra patlıcanları kurulayıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp yağlı kağıt serdiğiz fırın tepsisine diziyorum .
- 200 derecede patlıcanlar kızarana kadar pişiriyorum.
- Etlerimizi tavla zarından biraz büyük olacak formda doğruyoruz, tencereye alıp yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip pişiriyoruz.
- 1 adet soğan 1 diş sarımsak doğrayıp pişen etlerimize ekliyoruz, bu etapta ben 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ekliyorum.
- Ufak şeritlere ayırdığım kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 3-4 dakika daha pişiriyorum.
- 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ,3 çorba kaşığı kadar domates püresini ekleyip 1-2 dakika kadar tekrar kavuruyorum.
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıcak su ekleyip orta ateşte kapağını kapatıp 15 dakika kadar pişirip tencerenin altını kapatıyorum.
- Beşamel sosumu hazırlıyorum tencereye yağları akıyorum üzerine un ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyorum, üstüne süt karabiber be tuz ekleyip pişiriyorum muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyorum.
- Fırından çıkardığım patlıcanların üzerini kaşık yardımı ile içine itip üzerine iç koyayım diye boşluk yaratıyorum .
- Hepsine etli içten koyup üzerine beşamel sos koyuyorum ,tekrar fırına veriyorum ,üzeri kızarınca dileğe nazaran kaşar ekleyip tekrar fırına verip kaşar eriyinceye kadar pişiriyoruz.
- Patates püresi ile tabakta şahane duruyor afiyet olsun.
Beşamelli Bostan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Beşamelli Bostan Kebabı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...