- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
CHP’li Aygun, üreticileri ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Küçük işletmelere ithal edilen sığırları en az 4 ay sonra ESK’nın belirlediği kesimhanelerde kestirme ve ESK’ye satma zaruriliği getirilmesi üreticilerin yansısını çekti. CHP’li Aygun, bu yıl için 500 bin sığır ithal edileceğine dikkat çekti. Bunlardan 392 bininin 200 baş ve üzerindeki büyük işletmelere, 108 bininin ise küçük aile işletmelerine verileceğini belirtti. Aygun, küçük işletmelere işletme başına en fazla 30 sığır verileceğini lakin büyük işletmelerde bu türlü bir sınırlama olmadığını vurguladı.
Küçük işletmeler için birçok kural arandığına işaret eden Aygun, “Bu kurallara bakınca küçük işletmeler için puanlama var. Yetiştiricinin 2025 yılında ÇKS’sinde yem bitkisi takım ekmediğine bakılacak. 2024 yılında buzağı takviyesine bakılacak, kestirdiği hayvanlara bakılacak. Puanlamaya nazaran besilik dana teslim edilecek” dedi.
‘GÜÇLERİ KÜÇÜK İŞLETMELERE YETİYOR’
Cumhuriyet
The post ‘Ben ithal edeceğim, sen bakacaksın, benim istediğim fiyattan tekrar bana vereceksin’ dediler: Üreticiyi kızdıran şart! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...