H
hepsigundem
Guest
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir vatandaş, ödediği yüksek hesabın fişini paylaşmış ve daha sonra işletme sahibi Bedri Usta bu paylaşıma yanıt vererek tepki çekmişti. Bedri Aydoğdu hakkında, hem ticari faaliyetleri hem de kamuoyuna yansıyan son iddialar neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi bir soruşturma başlatıldı. Peki, Bedri Usta olayı nedir? Bedrettin Aydoğdu (Bedri Usta) kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında?
BEDRİ USTA OLAYI NEDİR?
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir kullanıcı Kadıköy’de ödediği yüksek hesabı paylaştı. Daha sonra bu olayın ünlü restorancı Bedri Usta’ya ait olan işletmede olduğu ortaya çıktı. Müşterinin “Esnaf kazansın isteriz ama ipin ucu kaçtı” sitemine Bedri Usta’nın verdiği yanıt sosyal medyada tepki çekti. Asıl adı Bedrettin Aydoğdu olan Bedri Usta, 4 bin TL’lik adisyonu paylaşan müşterisine “Senin takipçin az, ben paylaşayım da adam gör” diyerek yanıt verdi.
BEDRİ USTA’NIN PAYLAŞIMI
“Ya arkadaş, bu restoranlara gidip yiyip içiyorsunuz ya, sonradan da pahalı diyorsunuz. İstanbul’da ve Türkiye’deki bütün restoranların önünde, girişte menü, fiyat listesi var. O menü listesine bakıp içeri girsen ne olur? Pahalıysa girmeyeceksin kardeşim.
Senin bütçene uyuyorsa gireceksin. Kendine yediremiyorsun, fiyat listesine bakmıyorsun, içeri giriyorsun, yiyorsun, içiyorsun, sonra da ağlıyorsun. Siz adisyonları böyle paylaşınca, sizin takipçiniz az olduğu için alıp ben paylaşıyorum.
Sen geldin, yedin, içtin… Ya 3 kişi 4 bin lira hesap vermişsin ağlıyorsun ya. Ondan sonra da diyorsun ki ‘şuna bu fiyatı verdim’, paylaşıyorsun. Senin takipçin az, bana gönder ben paylaşırım. Kapıda girerken fiyat listesine niye bakmıyorsun kardeşim? Fiyatı işine geliyorsa gir, işine gelmiyorsa girme. Seni zorla içeri girdiren mi var?”
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaşanan olayın ardından savcılık tarafından Bedri Usta’ya soruşturma başlatıldı.
Savcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca, sosyal medya mecralarında kamuoyuna yansıyan ve bir vatandaşa ait paylaşımın, “Senin takipçin az, dur ben paylaşayım da adam gör” şeklindeki ifadelerle yeniden paylaşılması suretiyle yüksek fiyat uygulamalarına ilişkin içeriklerin yayımlandığı iddiaları kapsamında, “Bedri Usta Kebap” adıyla faaliyet gösteren işletme ile işletme sahibi Bedrettin Aydoğdu hakkında yapılan ihbar ve şikâyetler üzerine resen soruşturma başlatılmıştır.
İddialara konu paylaşımlara ilişkin gerekli kayıt ve tespit işlemleri yapılmış olup, ilgili kurum ve kuruluşlarla ivedilikle yazışmalara başlanmıştır. Soruşturma işlemleri, mevzuat hükümleri çerçevesinde ve titizlikle sürdürülmektedir.
BEDRİ USTA KİMDİR?
Bedri Usta, asıl adıyla Bedrettin Aydoğdu, 1970 yılında Mardin’de doğdu. Çocuk yaşlarda ailesiyle birlikte Adana’ya taşındı ve küçük yaşlardan itibaren kebapçılık mesleğinin içinde yer aldı. Mesleğe Adana’da çıraklıkla başladı, uzun yıllar boyunca mutfakta çalışarak deneyim kazandı.1992 yılında Adana Yüzevler Kebapçısı markasını kuran Aydoğdu, ilerleyen yıllarda işlerini büyüterek İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerde restoranlar açtı. Bugün kamuoyunda “Bedri Usta” ismiyle tanınan Aydoğdu, Adana mutfağını Türkiye genelinde tanıtmayı hedefleyen işletmeleriyle biliniyor.
Hürriyet
The post Bedri Usta olayı nedir? Bedrettin Aydoğdu (Bedri Usta) kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında? Hakkında soruşturma başlatıldı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...