reklam
reklam
reklam
reklam

Bayburt’ta engelli vatandaşa çarpan sürücüye 15 bin TL para cezası

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bayburtta-engelli-vatandasa-carpan-surucuye-15-bin-tl-para-cezasi-0-hbYKC6bE.jpg

Bayburt’ta engelli vatandaşa çarpan sürücü için yargı kararı açıklandı.

Akşemseddin Caddesi’nde meydana gelen kazaya ilişkin gerekçeli kararda, Demir’in akülü tekerlekli sandalyesiyle yaya geçidinden geçtiği sırada motosikletin çarpması sonucu yaralandığı belirtildi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Dosyada yer alan bilirkişi raporunda ehliyetsiz sürücünün asli kusurlu, Demir’in ise kusursuz olduğu tespitine yer verildi.

Mahkeme, sanık hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan önce 240 gün karşılığı adli para cezası belirledi.

Yapılan indirimlerin ardından ceza, 150 gün karşılığı 15 bin lira adli para cezasına çevrildi. Kararda, cezanın 20 eşit taksitte ödenmesine hükmedildi.

bayburtta-engelli-vatandasa-carpan-surucuye-15-bin-tl-para-cezasi-1-sJtjMFAd.jpg

“AÇIKLANAN KARAR BİZİ İKİNCİ KEZ YARALAMIŞ OLDU”

Kararın ardından yeniden konuşan Engin Demir, açıklanan hükmün kendilerini ikinci kez yaraladığını söyledi. Demir, “Bundan yaklaşık 6-7 ay önce bir trafik kazası yaşadım. Ehliyetsiz motosiklet sürücüsünün çarpması sonucunda akülü tekerlekli sandalyemle yola savruldum. Daha sonra vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldım, tedavim yapıldı. Akabinde şikayetçi oldum, dava açıldı. 6 ayın sonunda karar açıklandı, açıklanan karar bizleri ikinci kez yaralamış oldu” dedi.

Verilen cezanın vicdanları rahatlatmadığını ifade eden Demir, “Karşı tarafa 15 bin TL para cezası verilmiş. O gün benim yerimde yaşlı biri veya hamile bir kadın ya da çocuk da olabilirdi. Bu olayın ağır bir cezaya dönüşmesi için olay yerinde bizlerin ölmesi mi gerekiyor? Kanun, adalet bu mu? Tekrar vicdanlarımız yaralandı” diye konuştu.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Açıklanan karara avukatıyla itiraz ettiklerini belirten Demir, “Umarız ki bu verilen karar tekrar dava edilir, suç unsuru oluşturulduğu tespit edilir ve örnek bir kararla bundan sonra yaşanacak kazaların da önüne geçmiş oluruz. Vicdanlarımızın rahat edeceği ve kamuoyu nezdinde saygı göstereceğimiz bir karar ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

bayburtta-engelli-vatandasa-carpan-surucuye-15-bin-tl-para-cezasi-2-WpDk3Mtj.jpg

bayburtta-engelli-vatandasa-carpan-surucuye-15-bin-tl-para-cezasi-3-ULZlOD45.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kaynak : Ensonhaber

The post Bayburt’ta engelli vatandaşa çarpan sürücüye 15 bin TL para cezası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri