- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bayatlamayan Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için;
Bayatlamayan Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not: çay bardağı ile yaparsanız az olur su bardağıyla yaparsınız olağan olur tek kaide bardağın daima birebir boyutta olması.
Bayatlamayan Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Bayatlamayan Mayalı Poğaça first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya kurumaya da olabilir
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardak sıcak su
- Aldığı kadar un
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Bayatlamayan Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bütün sıvıları karıştırıp ,şekeri, mayayı ekleyip etkinleşmesi için 5 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra tuz ekleyip un ek ediyoruz hamurumuz kulak göğsü kıvamında bir hamur olmayacak kulak göğsü kıvamında daha cıvık bir hamur yapacağız.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamurdan yaklaşık yüzer gram bezeler yapalım bu bezeleri bir kaseye koyduğumuz sıvı yağ yağla el yardımıyla açalım bunları rulo yapalım.
- Hepsini tıpkı halde yaptıktan sonra simit yapar üzere bir tarafını sağa bir tarafını sola kıvırıp birbirinin içinden geçirip tepsiye dizelim ben bu halde yaptım açma üzere dileyen istediği üzere yapabilir ayrıca haşhaşlı çörekler de yaptım dileyen daha farklı haller yapabilir.
- Tepsi aşısı için tepside bekletelim üzerine yumurta sıvası ve susam sürüp fırına verelim hepsi bu kadar afiyet olsun.
Not: çay bardağı ile yaparsanız az olur su bardağıyla yaparsınız olağan olur tek kaide bardağın daima birebir boyutta olması.
Bayatlamayan Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Bayatlamayan Mayalı Poğaça first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...