- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, katıldığı bir canlı yayında Eyüpsultan’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı kreşte, darp ve cinsel tacizle ilgili açıklama yaptı.
“BURADA İKİRCİKLİ BİR YAKLAŞIM VAR”
Göktaş, “Aile üç yaşındaki çocuğun kreşte istismara maruz kaldığını tez etti ve bu süreçte yalnız bırakıp kıldıklarını söylüyorlar. Aileyi ziyaret ettim. Ailenin gereğince takviye göremediğini gördüm. Burada bizim dikkatimizi çeken mevzu bilhassa kreş ismi altında açılan lakin aslında çocuk aktiflik merkezi olan ancak kamuoyuna açıkladıklarında bunu kreş olarak söz ediyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Burada ikircikli bir yaklaşım var. Kreş ismi altında açsaydı bunu gerek Aile Bakanlığı ya da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir müsaade sürecinden tutulması ve kontrol düzeneğine tutulması gerekiyordu” dedi.
RUHSATSIZ KREŞ İŞLETİYORLAR
Bakan Göktaş kreşin denetimsizliğiyle ilgili tezlere da açıklık getirdi: “Fakat burada kontrolden bilhassa kontrol dışına tutulmak için bu türlü bir çocuk aktiflik merkezi ismi altında aslında bir nevi ruhsatsız kreş işlettiklerini üzülerek gördük. Nihayetinde bizim maksadımız burada çocuklarımızın bilhassa inançlı ortamlarda yetişmesini sağlamak.”
“AİLENİN GELİRİNİ MUHAKKAK BİR DÜZEYE GETİRECEK”
Vatandaşlık maaşı hazırlığı ile ilgili de konuşan Bakan Göktaş, pilot çalışmanın başladığını ve 2027’de Türkiye’de yaygınlaşacağını söyledi. Göktaş, “Bu modeli 12’nci kalkınma planımızda toplumsal yardım sistemimizin dönüşümünü ele aldık. Bakanlığımızın, 14 farklı küme ile sistem üzerinde çalışıyoruz. Son kademeye geldik, geçtiğimiz yıl simülasyon yürüttük. Ailenin gelirini belirli bir düzeye getirecek. Bu proje bizim için çok değerli. Hane içinde yaşayan engelli bireyler, kira durumu, ailedeki her bir ferdin durumunu ve özelliğini dikkate alan bir takviye. Tıpkı vakitte istihdam ve toplumsal yardımı güçlendiren bir sistem” dedi.
Kaynak : Haber7
The post Bakan Göktaş planı ifşa etti! İBB’de ruhsatsız kreş skandalı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...