reklam
reklam
reklam
reklam

Babaanne ve iki torununu öldüren sanık 45 yıl mahpus cezasına çarptırıldı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-0-u8b9km8y.jpg

babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-1-vrRc2MVn.jpg

21 Temmuz 2025’te merkeze bağlı Köroğlu köyünde yaşanan olayda Halil Can Köroğlu, kardeşi Emirkan Köroğlu ve babaanneleri Nazmiye Köroğlu, düğün dönüşü Erdeniz K.’nın meskeninin önünde tartışma yaşadı. Tezlere nazaran Erdeniz K. bıçakla 2 kardeşe saldırırken, torunlarını korumak için ortaya giren babaanne Nazmiye Köroğlu da bıçak darbelerinin gayesi oldu. Yakınlarının aracıyla hastaneye kaldırılan 3 yaralı, hastanelerde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-2-CAflP76Y.jpg

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Erdeniz K.’nın yanı sıra maktullerin yakınları ve taraf avukatları yer aldı. Olayda hayatını kaybeden Halil Can ve Emirkan Köroğlu’nun babaları İsmail Köroğlu, sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-3-YN7uNCYm.jpg

Karar öncesi çocuklarında kusur aranmaya çalışıldığını lakin kusur olmadığını söyleyenanne Fatma Köroğlu, şöyle konuştu:

“Çocuklarımın ellerinde hiçbir şey yoktu. Kendisi çocuklarımı tehdit edip mevte çekti. Kalbinden vurdu. Hepsini yere serdi. Çocuklarıma pusu kurmuş. Benim çocuklarımı tahrik etti. Hakkımı helal etmiyorum. En ağır müebbet cezası almasını istiyorum. Adalete inanıyorum, adalet yerini bulacak.”

babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-4-OFXRHtDf.jpg

“TEHDİT EDİLEN BENİM”

Cumhuriyet savcısının açıklamasının akabinde son savunmasını yapan sanık Erdeniz K., yaşanan olayın öncesinin olduğunu ve cinayeti planlamadığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Yapılanları tasvip etmiyorum. Konutu basılan, küfür edilen, tehdit edilen benim. Ben kimseyi tehdit, küfür etmedim. Hepsi güçlü çocuklar, benim onlarla uğraş etme bahtım yok. Takmışlar kafayı bana. Ben meskenimi korudum. Onlara ‘Gidin’ diyordum, kimse gitmiyordu. Bile isteye kimseyi bıçaklamadım. Hayatım mahvoldu. Muhakkak onlara kin gütmedim. Kendi ailemin namusunu, onurunu korudum. Çok üzgünüm. Pişmanım.”

Sanığın avukatları olayın legal müdafaa hudutları içerisinde ya da sonu aşan hareket olarak kıymetlendirilmesi gerektiği istikametinde savunma yaptı.

babaanne-ve-iki-torununu-olduren-sanik-45-yil-mahpus-cezasina-carptirildi-5-sg8ObCpQ.jpg

MAKTUL YAKINLARINDAN SANIĞA BEDDUA

Duruşmada karara gidilmesi için verilen ortada maktullern annesi Fatma Köroğlu, sanığın avukatlarına karşı beddua etmesi üzerine duruşma salonundan çıkartıldı. Mahkeme heyeti, sanık Erdeniz K.’ye tahrik altında taammüden öldürme hatasından Nazmiye Köroğlu’na yönelik hareketinden 20 yıl, Halil Can Köroğlu’na yönelik aksiyonundan 12 yıl 6 ay ve Emirkan Köroğlu’na yönelik aksiyonundan 13 yıl 4 ay olmak üzere toplamda 45 yıl 10 ay mahpus cezası verdi.

Duruşmanın akabinde maktullerin yakınları, adliye önünde karara reaksiyon gösterdi.

NTV

The post Babaanne ve iki torununu öldüren sanık 45 yıl mahpus cezasına çarptırıldı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri