- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
.
Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı kavrulmuş ince kabuğu soyulmuş fındık
- 4 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı minik doğranmış kuru kayısı
- 1.5 su bardağı minik doğranmış kuru incir
- 1.5 su bardağı kuş üzümü
- 1.5 su bardağı kuru dut
- 2 orta uzunluk elma
- 2 orta uzunluk minik doğranmış portakal kabuğu
Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 gece evvelce buğday nohut ve fasulye başka tencerelerde üzerlerini 3 -4 parmak geçecek kadar su ile 5 dk kaynatılır ve altı kapatılır.
- Sabah suları süzülerek nohut ve fasulye farklı başka haşlanır.
- Buğdayın da suyu süzülüp üzerine 4 litre su eklenerek aşure yapacağımız tencereye konularak pişirmeye başlanır.
- Kaymamaya başladıktan sonra hafif yıkanmış pirinç(çok fazla yıkamayalım nişastası gitmesin), kuru üzüm, kuru dut, kuru kayısı, nohut, kuru fasulye, portakal kabukları eklenerek kaynatmaya devam edilir.
- O sırada minik minik doğradığımız incirler öteki bir tencerede 10- 15 dk kaynatılarak suyu süzülür.
- Kuş üzümünün üzerini geçecek kadar kaynar su ek edilir suyu karardıktan sonra tekrar suyu değiştirilip 10 dk sonra süzülür.
- Kıvam yoğunlaştıkça kaynar su eklenir.
- Yaklaşık 1 saat kaynadıktan sonra kuru incir, kuş üzümü, küp küp doğranmış elmalar, şeker eklenir.
- Toplamda azar azar 4. 5 litre ekstra su ekledim.
- Kıvama nazaran ayarlamanız gerekiyor.
- Şeker ekledikten sonra bir müddet kısık ateşte kaynattım sonrasında altını biraz açarak karıştıra karıştıra kıvam almasını bekledim.
- Suyu hafif kıvamlı nişastalı bir kıvam aldığında altını kapatalım.
- Yenilebilir kıvam olmasını beklemeyelim aşure durdukça kıvamlanan bir tatlı bu yüzden ateşten aldığımızda biraz sıvı olması gerekiyor bekledikçe kıvamı oturacak.
- Üzeri için; dövülmüş fındık ceviz badem tarçın kuş üzümü hindistan cevizi kullandım.
- Kendi dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz.
- Eğer tüm adımları birebir takip ederseniz şekeri istikrarlı, rengi beyaz, kıvamı mükemmel bir aşure elde edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Aşure (Tam Kıvamında Ve Tüm Püf Noktalarıyla) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...