- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
“Çocuğumun bir dişini, bir kemik modülünü bulsam bu beni keyifli edecek…” Bir anneden duyabileceğimiz en ağır kelamlardan biri herhalde bu. O büyük felaketin üzerinden 3 yıl geçti. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Yakınlarını kaybedenlerin kalbinin bir modülü o günde, 6 Şubat’ta kaldı. Lakin bir de anne babalarının, çocuklarının, torunlarının, cenazelerini dahi bulamayanlar var. Onların 3 yıl evvel enkaz başında başlayan bekleyişleri hala devam ediyor.
Henüz 16 aylık olan Esila 6 Şubat’ta annesi Nagihan Meryem Özgül ile birlikte 269 şahsa mezar olan Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kaldı.
Aynı meskende, onlarla bir arada olan anneannenin cenazesi bulundu lakin onlar yoktu.
“RÖNESANS BÜYÜLÜ BİR SİTEYDİ”
Esila’nın 3 yıldır onları arayan asker babası, “Hatay’da büyülü bir siteydi yani Rönesans yani. Biz de çocuğumuzun, eşimizin biz olmadığımız vakitlerde rahat etmesi süreciyle oradan cennetten bir köşe aldık mı, mezardan mı bir köşe aldık bilemedik yani herhalde mezardan bir köşe aldık kendimize. ” dedi.
Bulut ve Nagihan Meryem Özgül Esila’ya tedavi sonucu kavuşabilmişlerdi.
Bulut Özgül zelzele olduğunda hudut ötesi misyondaydı, kızını 2.5 aydır görmemişti. Artık binlerce cenaze fotoğrafı ortasında kızını ve eşini bulmaya çalışıyor.
Fotoğrafların çoğunluğun vücut bütünlüğü bozulmuş bireylere ilişkin olduğunu söyleyen Bulut, ruhsal olarak da dik durması gerektiğini ve öbür dermanı olmadığını belirtti.
Bulut, “15. Fotoğraflara bakmasının sonra 20. fotoğraftan sonra ben güya Nagehan’ı görüyor üzere oluyorum yahut bebek fotoğraflarına bakarken Esilayı bulmuş üzere oluyorum. bununla bulunacak bir şey de değil açıkçası. Yani önemli manada vücut bütünlüğü olmayan fotoğraflara bakıyorsunuz. Yani nereden tanıyacağınızı da bilmiyorsunuz. Buradan bulmaya çalışıyoruz. ” diye konuştu.
Bulut Özgül cenazelerini dahi bulamadığı kızının ve eşininin vefatına neden olanların ceza almasını istiyor.
Suna Öztürk de kızını, biri 8 aylık başkası 3 yaşında olan iki torununu Rönesans Rezidans’ta kaybetti. Cenazeleri hala bulunamadı.
Öztürk, “Bizlere isimli tıpta Rönesans Rezidans’tan çıkan cenazelerin olduğunu gidip onları teşhis etmemiz gerektiğini söylüyorlar. lakin o enkazdan çıkan kemiklerin birçok yanmış. Ben bir anneyim. Ben esasen her gün ölüyorum. Zati ben aklımı yitirmek üzereyim. Ben onları teşhis edemem, bakamam.” dedi.
25 yaşındaki Mustafa Batuhan Güleç Hatay İskenderun’daki yıkılan apartmanda bulunamayan tek kişiydi. Sema Güleç üç yıldır oğluna dair bir iz bulunmasını bekliyor.
“Acaba bir mucize olur mu?” diye beklediklerini söyleyen anne Güleç, “İki yıldır enkaza gidiyordum mezarımız yoktu. Artık enkazda tekrar mesken yapılmaya başlandı oraya da gidemeyeceğim bu sene. Gidemiyorum oradan önünden geçerken de bakamıyorum. Çok acı öbür beşerler yaşayacak oğlumu orada kaybettim.” diye konuştu.
9 SAAT ORTAYLA İKİ BÜYÜK DEPREM
6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 2 başka zelzele oldu. Evvel sabah 4.17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde, akabinde saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde.
11 vilayette büyük bir yıkım yaşandı. Resmi bilgilere nazaran, 53 bin 537 kişi hayatını yitirdi, 107 bin 213 kişi yaralandı.
Depremlerden 108 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon kişi etkilendi. Felaket Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana,Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ’ı vurdu.
NTV
The post Asrın felaketi 6 Şubat sarsıntılarının 3. yıldönümü. Kayıp yakınlarının arayışı sürüyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...