reklam
reklam
reklam
reklam

Apple’dan Çevreci Adım: Plastik Devri Bitti!

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Apple, 2025 Çevresel İlerleme Raporu ile sürdürülebilirlik maksatlarında ulaştığı yeni kademeleri kamuoyuyla paylaştı. Şirketin geçtiğimiz yıl sevkiyatını gerçekleştirdiği eserlerin yüzde 30’u artık geri dönüştürülmüş içeriklerden oluşuyor.

Ambalaj tarafında ise plastik kullanımı büsbütün sonlandırılarak büsbütün lif tabanlı gereçlere geçiş yapıldı. Teknoloji devi, 2030 yılına kadar tüm operasyonlarında karbon nötr olma yolundaki kararlılığını sürdürüyor.

Bu süreçte emisyon, geri dönüşüm ve su kullanımı üzere alanlarda kıymetli iklim kilometre taşlarına ulaşıldı. Apple CEO’su Tim Cook, bu muvaffakiyetlerin savlı maksatların inovasyon için güçlü bir motor olabileceğini kanıtladığını belirtti.

Şirket, çevresel tesirini en aza indirmek için doğal kaynakların kullanımını azaltmaya odaklanıyor.

MacBook Neo ve Geri Dönüştürülmüş Materyal Kullanımı

Yeni tanıtılan MacBook Neo, bir Apple dizüstü bilgisayarında şimdiye kadar görülen en yüksek geri dönüştürülmüş içeriğe ve en düşük karbon ayak izine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıyeten bu model, son yılların en kolay tamir edilebilir MacBook aygıtı olarak dikkat çekiyor.

appledan-cevreci-adim-plastik-devri-bitti-0-a9HShsJG.jpg

Şirket, bataryalarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt ve mıknatıslarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş ender toprak elementleri kullanıyor. Bu strateji, doğal ekosistemleri korurken mahallî toplulukların bağımlı olduğu kaynakların tüketilmesini engellemeyi hedefliyor.

Apple’ın 2025 raporuna nazaran, sera gazı emisyonları 2015 yılındaki temel düzeye kıyasla yüzde 60 oranında azaltıldı. Şirket, 2030 yılına kadar tüm kıymet zincirini pak elektriğe geçirmeyi ve karbon nötr amacına ulaşmayı planlıyor.

appledan-cevreci-adim-plastik-devri-bitti-1-mMxyApUU.jpg

Pek çok şirket sürdürülebilirlik gayelerini 2050 yılı üzere uzak tarihlere odaklarken, Apple 2030 maksadıyla iş yapış biçiminde esaslı değişiklikler yapıyor. Kurumsal operasyonlarında halihazırda karbon nötr olan şirket, artık kıymet zincirini dönüştürmeye odaklanmış durumda.

İş seyahatleri üzere ortadan kaldırılması güç emisyonlar için Guatemala ve Çin’deki projeler aracılığıyla karbon dengeleme kredileri satın alınıyor. Bu projeler, teknoloji devinin çevresel amaçlarına ulaşmasında kritik bir rol oynuyor.

Apple, karbon nötr olmanın ötesine geçerek gelecekte karbon negatif bir yapıya bürünmeyi ve gezegeni muhafazayı amaçlıyor. Pekala, siz teknoloji devlerinin çevresel sürdürülebilirlik konusundaki bu adımları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Shiftdelete

The post Apple’dan Çevreci Adım: Plastik Devri Bitti! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri