- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Teknoloji dünyasının büyük bir merakla beklediği geliştirici konferansının tarihi nihayet resmi olarak açıklandı. Google I/O 2026 aktifliği 19 ve 20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şirketin geliştiriciler için oluşturduğu resmi toplumsal medya hesabı üzerinden paylaşılan bir görüntü ile bu kıymetli duyuru tüm dünyaya ilan edildi. Her yıl olduğu üzere aktiflik tarihini açıklamak için yeniden bir bulmaca kurgulayan teknoloji devi, topluluğun ortak çalışmasıyla maksada ulaşılmasının akabinde tarihi katılaştırmış oldu.
Google I/O 2026 Tarihi Açıklandı: Gözler Android 17’ye Çevrildi!
Paylaşılan kısa tanıtım görüntüsünde klasikleşmiş I/O logosunun renkli ve dinamik bir dizayna sahip olduğu görülüyor. Görüntünün açıklama kısmında “Topluluk amaca ulaştı, tahlile katılan herkese teşekkürler” sözlerine yer verildi. Ayrıyeten geliştiriciler ve teknoloji meraklıları için kayıt sürecinin de başladığı resmi olarak belirtildi. İsteyen kullanıcılar, resmi internet sitesi olan io.google adresi üzerinden aktifliğe kayıt yaptırabiliyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Google for Developers (@googlefordevs)’in paylaştığı bir gönderi
Bu büyük aktifliğin teknoloji gündeminde bu kadar yer tutmasının temel sebebi ise tanıtılacak yeni yazılım eserleri oluyor. Google’ın kendi ekosistemini geliştirmek için atacağı dev adımlar, her yıl mayıs ayında düzenlenen bu sahnede ortaya çıkıyor. Bu yılki konferansın odak noktasının yeniden yazılım geliştiricilere sunulacak yeni araçlar ve taşınabilir dünyadaki son teknolojiler olması bekleniyor.
Sektördeki teknoloji otoritelerinin ve genel kitlenin en büyük beklentisi ise merakla beklenen Android 17 işletim sisteminin bu aktiflikte resmi olarak birinci kere duyurulması tarafında. Yeni taşınabilir işletim sisteminin hangi yeniliklerle geleceği teknoloji tutkunları tarafından hayli merak ediliyor. Bilhassa arayüzde ne üzere değişiklikler sunacağı, pil performansını nasıl etkileyeceği ve aygıt içi yapay zeka entegrasyonlarının ne boyutta olacağı şu an en çok tartışılan mevzular ortasında yer alıyor.
Google cephesinden mayıs ayındaki aktiflik yaklaştıkça yeni yazılımlar hakkında daha fazla ayrıntının paylaşılması sürpriz olmayacaktır. Akıllı telefon dünyasını derinden şekillendirecek olan bu büyük konferans için geri sayım resmen başladı. Pekala siz bu değerli gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni tanıtılacak Android 17 işletim sistemi akıllı telefonlara ne üzere hayat kurtaran özellikler getirmeli ve şu anda kullandığınız aygıtın yazılımından tam manasıyla şad musunuz?
Shiftdelete
The post Android 17 Tanıtım Tarihi Açıklandı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...