- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Yapay zeka çip pazarının dev oyuncularından AMD, üretim gereksinimleri için stratejik bir adım atmaya hazırlanıyor. Raporlara nazaran şirket, yeni kuşak yarı iletken üretiminde direkt Samsung Foundry ile güçlü bir iş birliği kurmayı hedefliyor. Gelen yeni siparişlerle milyarlarca dolar gelir elde eden Samsung Dökümhanesi için de işler epey yolunda görünüyor.
AMD CEO’su Lisa Su Güney Kore yolcusu
Güney Kore medyasından gelen son haberlere nazaran, şirket CEO’su Lisa Su mesleğinde birinci sefer Güney Kore’yi ziyaret edecek. Bölüm kaynakları, Su’nun 18 Mart tarihinde ülkeye giriş yapacağını belirtiyor. Bu kritik ziyarette, Samsung’un yarı iletken kısmıyla yapılacak olan stratejik toplantılar büyük bir merak uyandırıyor.
Planlanan takvime nazaran Su, birinci olarak Samsung Electronics DS Bölüm Başkanı Jun Young-hyun ile bir ortaya gelecek. Akabinde, yalnızca üç ay evvel ABD’de görüştüğü Samsung Electronics Başkanı Jay Y. Lee ile yeni bir tepe gerçekleştirecek.
Yapay zeka için hayati ehemmiyet taşıyan HBM4 bellekler
Bu üst seviye görüşmelerin masasında son derece kritik muahedeler bulunuyor. Şirketin Nvidia ile yapay zeka pazarındaki rekabetini güçlendirmesi için hayati bir bileşen olan HBM4 bellek tedariki ana gündem unsuru olacak. Bunun yanı sıra taraflar, DRAM ve NAND flash bellek eserleri için uzun vadeli tedarik mutabakatlarını da ayrıntılıca masaya yatıracak.
Gelişmiş üretim süreçlerinde yeni bir dönem
İki dev şirket, markanın yeni çiplerini Samsung’un gelişmiş üretim süreçlerinde üretmesi için kapsamlı bir hacim muahedesi müzakere edebilir. Aslında bu iki firma daha evvel 2016 yılında 14nm sürecinde birlikte çalışmıştı, münasebetiyle birbirlerine hiç yabancı değiller. Fakat imzalanacak yesyeni bir mukavele, şirketin Samsung’un mevcut üretim teknolojilerine duyduğu büyük itimadı tüm bölüme kanıtlamış olacak.
Peki, AMD ve Samsung ortasındaki bu devasa üretim muahedesi ihtimali hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!
Shiftdelete
The post AMD’nin Yeni Jenerasyon Çiplerini Samsung Üretebilir first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...