reklam
reklam
reklam
reklam

Alkollü araç kullanırken yakalandı, ehliyeti alındı, içmeyi sürdürdü

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
alkollu-arac-kullanirken-yakalandi-ehliyeti-alindi-icmeyi-surdurdu-0-d5TZcDXK.jpg

Aratol İstiklal Mahallesi yurtlar bölgesinde devriye atan sivil polis grupları, inhisar bayinden çıkıp araçta direksiyon başına geçerek seyir haline geçen sürücüyü durdurdu. Kimlik denetiminden geçirilen Tunay D. (27) isimli şoförün aracında alkol şişeleri olması nedeniyle olay yerine trafik grupları çağırıldı.

Kısa müddette olay yerine intikal eden İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi grupları şoföre alkol metreyle ölçüm yaptı. Yapılan alkol testinde şoförün 1.25 promil alkollü olduğu tespit edildi.

“VALLAHİ 10 NUMARA İÇTİM”

Alkol denetiminin akabinde trafik polisleri ceza süreçleri için çalışma başlattı. Ehliyet tespiti ve araç sorgulaması esnasında şoförden polis memurlarına yönelik pes dedirtecek açıklamalar geldi.

Polisin yüzüne karşı itirafta bulunurcasına övüne övüne nasıl içtiğini anlatan alkollü şoför, “İyi alkol içtim, vallahi on numara içtim. Her gün içiyorum. Bundan sonra da düzgün içeceğim” dedi. Polis memurlarını bile şaşırtan şoför vakit zaman ayakta durmakta da zahmet çekerken, eline aldığı ceza makbuzuna bakarak polis memurlarına “Kaç para kestiniz?” diye sordu.

Polisin ceza ölçüsünü bildirmesiyle bu sefer polis memurlarına, “Allah razı olsun, hiç değerli değil. Devletimizin canı sağ olsun, helali beğenilen olsun.” formunda konuştu.

“BİR CİLA YAPALIM DEDİK ANCAK OLMADI”

11 bin 629 lira ceza kesildikten sonra araç başına geçen şoförün hakkında başlatılan isimli süreçler gereği sıhhat denetimi ve tabiri alınması için olay yerine asayiş grupları çağırıldı. Asayiş takımları gelene kadar araç başına geçen alkollü şoför direksiyon başında alkollü yakalanıp ehliyetine el konulmasına karşın bu kere araç başında alkol içmeyi sürdürdü. Eline aldığı alkolle bir de kendini görüntüleyen basın mensupları ile röportaj yapan şoför, “Şimdi ben yakalandım bitti, içiyorum. Şuradan alkol aldım çıktım polis çevirdi. Bir cila yapalım dedik olmadı.” diye konuştu.

“İLK KEZ AKSARAY’DA EHLİYETİMİ ALDIRDIM”

Alkol aldığı esnada basın mensupları tarafından ehliyetine 6 ay el konulduğu hatırlatılan şoför, “Ben her vakit içerim. Ne olursa olsun değerli değil. Lakin birinci kez ehliyetimi aldırdım. Devletimizin canı sağ olsun. ‘Alkol içmeyeceğim’ diye palavra söyleyemem, içeceğim.” diye konuştu.

Cezası kesilip ehliyetine 6 ay müddetle el konulan şoför daha sonra olay yerine gelen asayiş gruplarınca polis otosu kafesine konularak sıhhat denetimine götürüldü. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sıhhat denetimleri tamamlanan alkollü şoför, yasal sonun 2 katı üzerinde alkollü olduğu için hakkında başlatılan isimli soruşturma çerçevesinde sözü alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şoförün aracı ise olay yerine gelen bir yakınına teslim edildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

NTV

The post Alkollü araç kullanırken yakalandı, ehliyeti alındı, içmeyi sürdürdü first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri