- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin öğretmen atama sonuçları için gözler Personel MEB sayfasına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 20-27 Ocak 2026 tarihleri arasında alınan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı. Akademi hazırlık eğitimine katılmaya hak kazanan asıl ve yedek adayların listesi, 30 Ocak 2026 Cuma günü “personel.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişime açılacak. Peki, MEB AGS 10 bin öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? İşte, o ayrıntılar
10 BİN ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
Adaylar, yerleştirme sonuçlarını bu site üzerinden öğrenebilecekler. Sürece ilişkin tüm resmi duyuruların “personel.meb.gov.tr” ve “akademi.meb.gov.tr” web sitelerinden takip edilmesi önem taşıyor. MEB AGS sonuçlarının 30 Ocak Cuma günü saat 14.00 itibariyle açıklanması bekleniyor.
YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?
Yerleştirme işlemleri, adayların 2025 yılında girdikleri Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) puan üstünlüğüne göre yapıldı. Her branş için belirlenen kontenjan sayısı kadar asıl aday ve bu sayının en fazla yüzde onu kadar da yedek aday belirlendi. Puan eşitliği durumunda ise kazanan adaylar bilgisayar kurası ile tespit edildi.
EN ÇOK KONTENJAN AYRILAN BRANŞLAR
Bakanlık, 10 bin öğretmen adayı için branş ve kontenjan dağılımını da daha önce açıklamıştı. Bu dağılıma göre en fazla atama yapılacak ilk beş branş şu şekilde sıralandı:
- Sınıf Öğretmenliği: 2.816 kontenjan
- Özel Eğitim Öğretmenliği: 1.798 kontenjan
- İngilizce Öğretmenliği: 801 kontenjan
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği: 762 kontenjan
- Okul Öncesi Öğretmenliği: 653 kontenjan
Hürriyet
The post AGS SONUÇLARI SORGULAMA: 2026 yılı 10 bin öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...