reklam
reklam
reklam
reklam

ABD’den İsrail’e Batı Şeria uyarısı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
abdden-israile-bati-seria-uyarisi-0-8djhQ1tO.jpg

The Times of Israel’in haberine nazaran, ismi paylaşılmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, İsrail kabinesinin işgal altındaki Batı Şeria için aldığı karara cevap verdi.

ABD’li yetkili basın mensuplarının karar hakkındaki yorum taleplerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak etmesini desteklemediğini açıkça belirttiğini vurguladı.

ABD İSRAİL’E BATI ŞERİA’NIN İLHAKINA KARŞI OLDUĞUNU İLETTİ

İstikrarlı bir Batı Şeria’nın, İsrail’in güvenliğini de sağlayacağına işaret eden yetkili, Tel Aviv’in Filistin İdaresi denetiminde olan bölgelerde yetkilerini genişleterek Oslo Anlaşmaları’nı ihlal eden kararını direkt kınamadı.

İsrail güvenlik kabinesinin, Batı Şeria’da Filistin idaresinin denetimindeki bölgelerde İsrail’in “denetim ve denetim faaliyetlerini” artıran bir dizi kararı onayladığı duyurulmuştu.

Alınan kararlar ortasında, Yahudi yerleşimcilerin direkt arazi satın almasının önündeki pürüzlerin kaldırılması, İsrail’e Filistin idaresinin sorumluluğundaki alanları türlü mazeretlerle gasbetme “yetkisi” verilmesi, El Halil ve Beytüllahim’de Filistin idaresinin yetkilerinin kısıtlanması yer almıştı.

Karar, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak etme tarafında attığı bir adım olduğu için reaksiyon çekmişti.

1995 tarihli İkinci Oslo Mutabakatı’na nazaran Batı Şeria; büsbütün Filistin idaresindeki “A Bölgesi”, Filistin sivil yönetimi ile İsrail güvenlik denetimindeki “B Bölgesi” ve büsbütün İsrail denetimindeki “C Bölgesi” olmak üzere üçe ayrılıyor. “C Bölgesi”, Batı Şeria’nın yaklaşık yüzde 61’ini kapsıyor.

KAYNAK: AA

Kaynak : Haber7

The post ABD’den İsrail’e Batı Şeria uyarısı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri