reklam
reklam
reklam
reklam

ABD Başkanı Donald Trump, ulusa seslendi: Dünyanın en güçlü ordusuna sahibiz

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
abd-baskani-donald-trump-ulusa-seslendi-dunyanin-en-guclu-ordusuna-sahibiz-0-AQqCji8b.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, canlı yayında Ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Trump, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

ÜLKEMİZLE HERKES ALAY EDİYORDU

Milyonlarca insan tımarhanelerden ve hapishanelerden geldiler, uyuşturucu tüccarları, katiller… Biden döneminde ülkeye girdiler. Amerika tarihinin en kötü ticaret anlaşmaları yapıldı ve ülkemizle herkes alay etti. Geçtiğimiz 11 ayda en fazla pozitif gelişimi biz yaptık. Hasta ve yozlaşmış sistemi ortadan kaldırmak için çalışıyorum. Yalnızca yasa dışı göçmenlerin, yandaşların, suçluların kar ettiği bir ülkeyi düzeltmeye çalışıyoruz. Şehirlerimizi yasa dışı göçmenlerle doldurdular, kazandığınız paralara çöktüler. Savaşa ve kıyıma sebep oldular. Sıkı çalışan insanlarımız zorluklar çekti. Ofisi ele aldıktan sonra güney kıyılarımızın işgalini engellemeye çalıştım, yasa dışı göçmenin mümkünlüğünü ortadan kaldırdık.

“KANA SUSAMIŞ KARTELLERİ ORTADAN KALDIRDIK”

Suçluları durdurmaya çalışıyoruz, kana susamış kartelleri ortadan kaldırdık, bu insanlar halkımızı zehirliyordu, okyanus üzerinden gelen uyuşturucu miktarını yüzde 94 düşürdük ve okullarımızdaki radikalleri azaltmaya çalışıyoruz. ABD ordusunu da yeniden inşa ediyoruz, en güçlü orduya sahibiz, dünyanın ikinci ordusu yanımızdan bile geçemez.

“ORTA DOĞU’YA 3000 YILDIR GELMEYEN BARIŞI GETİRDİM”

Amerikan gücünü kullanarak 8 savaşı uydurdum. İran’ın nükleer tehditlerini ortadan kaldırdım, Gazze’de ateşkesi sağladım ve Orta Doğu’ya 3000 yıldır gelmeyen barışı getirdim. Hem canlı hem de ölü rehineleri salmalarını sağladım. Ailelerin yok edilmesine engel oldum. Eski yönetim bizim hazinemizi yağmaladı ancak her şeyin fiyatlarını çok kötü bir şekilde devraldık, fiyatları yeniden düşürüyoruz.

“18 TRİLYON DOLARLIK YATIRIM ALDIK”

Tarihimizde ilk kez maaşlar enflasyondan hızlı yükseliyor, tarihin en yüksek istihdam oranına sahibiz. 18 trilyon dolarlık yatırım aldık. Gümrük vergileri bu başarıyı getirdi, en sevdiğim kelime. Rekor seviyede yatırım görüyoruz, buna benzer bir durum tarihte görülmedi. Ülkemiz 1 yıl önce çökmüş durumdaydı, şu an ülkemiz çok cazip. En büyük vergi indirimini yaptık ayrıca, halkımız için büyük bir tasarruf.

KONUT REFORMU YAPACAĞIZ”

1450 bin ordu mensubuna savaş temettüsü vereceğiz, ülkemizin kuruluşundan beri ilk defa yapılan bir şey. Orduda da rekor kırdık, hem katılım hem de para olarak. İlaçların fiyatlarını düşürdük, ilk adım ocak ayında yapılacak, sağlık sektörüne el atmış olacağız, sağlık sigortalarına da bakacağız, yıllarca sigorta şirketleri kazandı. Enerji fiyatlarını da düşürdük, yeşil enerji diyerek sizi dolandırdılar, yeni elektrik üretim tesislerinin temellerini atacağız, daha ucuz elektrik kullanacaksınız.

“SINIRLARIMIZ ARACILIĞIYLA İŞGAL EDİLDİK”

Yılbaşından sonra konut konusunda en büyük reformları yapacağız, bu konuda büyük sıkıntılar yaşandı çünkü sınırlarımız açıktı. Sınırlarımız aracılığıyla işgal edildik, vergilerimizle beslendiler. 50 yıl sonra tersine göç başlatıyoruz. Ben başa geldiğimden beri bütün işler Amerikalılara verildi. Medeniyeti geri getireceğiz, Amerika’yı yeniden büyük yapıyoruz.

“11 AY SONRA AMERİKA SAYGI GÖRÜYOR”

11 ay sonra sınırlarımız güvende, enflasyon durdu, maaşlar yükseldi, Amerika saygı görüyor. ABD’nin geri dönüşünü göstereceğiz.”

Hürriyet

The post ABD Başkanı Donald Trump, ulusa seslendi: Dünyanın en güçlü ordusuna sahibiz first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri