reklam
reklam
reklam
reklam

7 ay boyunca perde bile açamadım

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Hoş geldin Tekir, nasılsın?

– Geçirdiğim sıkıntılı 6-7 aydan sonra gayet iyiyim. Şu an burada olmam mucize.

Bir rahatsızlığın vardı, o süre içerisinde evden hiç çıkmadın mı?

– Evden çıkmamak yine iyi, ben balkona çıkmadım, perde açamadım. Gün ışığı bende ilginç bir hassasiyet yarattı. Gözlerime vuruyordu, çok rahatsız ediyordu. “Tekir şöhreti kaldıramadı.” diyenler oldu. Sosyal medyayı da her şeyi kapatmıştım. Herhalde her şey bitti dedim. O kadar ağır bir rahatsızlıktı.

7-ay-boyunca-perde-bile-acamadim-0-udafv6IE.jpg

“HASTALIĞIMIN TEŞHİSİ : DEPERSONALİZASYON”

Bunun teşhisi neydi peki?

– İleri derecede kaygı bozukluğunun yaratmış olduğu ‘depersonalizasyon’ (özeyabancılaşma) ve ‘derealizasyon’. bu ne demek, insanın kendinden ve gerçeklikten uzaklaşması. Sahnedesin ve kendinden uzaklaşıyorsun.

Önceden olan bir şey miydi bu?

– Daha önceden hafif oluyordu. En son sahnede atak geçirince, konsere devam edemedim. Doktor, ilaç hiçbir şey fayda etmedi. Ve eve kapanmak durumunda kaldım.

Sonra nasıl aştın?

– Bir doktorla tanıştım ve değiştirdi her şeyi. Güven duydum ve bazı ödevler verdi. Yavaş yavaş balkona çıkmaya başladım. Birileri eşliğinde dışarı çıkmaya başladım. İlk özgür günümde de ‘Savaşamam’ klipini çektik.

Bu kadar eğlenceli biri olup nasıl bu aşamaya gelir insan, konduramıyor…

– Hepimizin halleri var. Her şeyi zirvede yaşıyorum. Çok düşünüp, çok okuyup, çok bilmekten kaynaklanıyor olabilir.

7-ay-boyunca-perde-bile-acamadim-1-PUKEpZ1n.jpg

Şimdi 5 şarkılık bir EP çıkardın. Adı ‘Oynak Bişiyler’. İçerisinde ‘ABO’ var, ‘Sen Oyna Gülüm’ var.

– Benim müziğim aşure gibi. Harmanlıyorum tarzları. Bu birleşime dikkat etmek lazım.

“DAHA ÖNCE DENENMEMİŞ BİR MÜZİK TARZI YAPIYORUM”

Sen tarzını ne olarak adlandırıyorsun?

– Ben müziğime bir şey diyemediğim için bu tarz ortaya çıktı. Chillybesk, soulbesk kavramlarını ben soktum sektöre. Dinlediğim şarkıları kendi müziğime dönüştürüyorum. Şuna özen göstermeye gayret etmek lazım, bir şeyi yapabiliyorsan yap. Belli bir noktaya getir ve ondan sonra insanlara sun. Roman havası yaptığım zaman da insanlara geçtiğine göre, doğru bir şey yapmışım. Son dönemlerde roman havası adı altında birçok alakasız şey çıkıyor. Sen madem Romansın , roman havası yap da görelim yorumları geldi. Ben de yaptım, bence oldu.

7-ay-boyunca-perde-bile-acamadim-2-wGe6YFaW.jpg

“HÜLYA AVŞAR’LA ENERJİMİZ ÇOK UYDU”

Sen Oyna Gülüm şarkısında Hülya Avşar’la sosyal medyada bir paylaşım yaptın ve çok sevildi.

– Hülya Avşar’la tanıştık, bir şarkı arayışı durumu vardı. Enerjimiz çok uydu. Ona birkaç şarkı ayırdık, birini birlikte yapacağız. O esnada kendi şarkılarımı dinletirken öyle doğaçlama bir video çıktı.

Tekir olmak nasıl bir şey?

– Sahneye çıktığımda bir persona oluyor. Sahneden indiğimde bambaşka bir Tekir’im. Her ortama ayak uyduran biriyim. Bu belki de çocukluğumdan geliyor. Eskiden çok sosyaldim. Bütün arkadaşlarımdan, izlediğim filmlerden, her yöreye ait bir şey vardır bende. Belki de o yüzden şimdi asosyalim. Belki de o yüzden başta beni tanıyana kadar çekiniyorlardır.

Geçtiğimiz günlerde Kerimcan’ın sahnesine konuk oldun. Senin Vursunlar Roman havasına sahnelerinde sık sık yer veriyor. Ne düşünüyorsun?

– Konserine davet etti. Ben de ilk defa uzun süreden sonra sahneye çıktım. Kerimcan’a da şuanda beş şarkı yaptık, Roman EP’si çıkacak. O da ben de enerjimizin bu kadar tutacağını tahmin edemezdik. Benim yapımda uyum sağlamak var. Enerjimin tutmadığı insanlarla müzik yapamam.

7-ay-boyunca-perde-bile-acamadim-3-SP42cpmq.jpg

“ASLINDA ŞARKININ O KISMINI ÖYLESİNE YAPMIŞTIM”

Vursunlar baya viral oldu, bekliyor muydun?

-Vursunlar’a Roman havası aranje yapıyorduk. Orada rap ekledim. Birlikte seslendirdiğimiz sevgili Gökhan Namlı çok beğendi. Aslında öylesine yaptığım bir şeydi. Şarkı bir yayınlandı herkes o kısma video çekmeye başladı.

Hiç beklemiyordun değil mi?

– Benim ilk başta şarkıcı olmak da beklemediğim bir şeydi. Ben şarkıları yapayım birileri söylesin, ben de kenardan izleyim diyordum. Öyle olmadı. İnsanların birbirinden beklentileri farklı olabiliyor. Benden beklediklerini karşılayamazsam devreye ego giriyor. Hepimizi hayatta tutan şey ama kibir ve ego birbirinden çok farklı. Çok egolu insan dediğimiz aslında kibirli insandır.

Hürriyet

The post 7 ay boyunca perde bile açamadım first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri