reklam
reklam
reklam
reklam

49 vilayette çok kuvvetli sağanak, fırtına ve hortum alarmı

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-0-ZHZlrKQA.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) bilgilerine nazaran, bir çok kentte sel ve su baskınlarına neden olan kuvvetli yağışlar bugün de yurt genelinde devam edecek.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-1-ThgiPvLn.jpg

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyuran MGM’nin iddialarına nazaran yağışlar Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun batısı ile Çanakkale, Adıyaman etrafları, Gaziantep, Kilis ve Diyarbakır’ın batısında kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya etraflarında çok kuvvetli olacak.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-2-CLOpdDxI.jpg

MGM bu kentlerde yaşayan vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-3-Mq7BWyxa.jpg

FIRTINA UYARISI

Sabah saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’de saatteki suratı 50-70 kilometreyi bulacak kuvvetli rüzgar bekleniyor. Antalya, Isparta, Muğla, Karaman, Konya, Niğde ve Kayseri etraflarında rüzgarın suratı yer yer 90 kilometre/saati bulacak fırtına halinde olacak. Bu kentlerde hortum riski de var.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-4-DPFgBvz9.jpg

49 İLE SARI KODLU UYARI

MGM’nin sarı kodla çok kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptığı kentler şöyle: Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-5-OxTleEuW.jpg

YENİ HAFTADA DA YAĞIŞ VAR

Tahminlere nazaran yurt genelinde yağışlı hava 1 gün orta verecek. Akabinde pazar gün Ege ve Marmara üzerinden yeni bir yağışlı hava sistemi yurda giriş yapacak. Pazartesi batı vilayetlerinde başlayacak yağışlar, salı gününden itibaren tüm yurtta tesirini gösterecek.

49-vilayette-cok-kuvvetli-saganak-firtina-ve-hortum-alarmi-6-vucZXZQ5.jpg

Bugün birtakım kentlerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

– Kırklareli 7/12 derece.

– İstanbul 10/16 derece.

– Denizli 10/16 derece.

– İzmir 13/17 derece.

– Adana 11/16 derece.

– Ankara 6/10 derece.

– Samsun 13/19 derece.

– Erzurum 0/5 derece.

– Malatya 6/12 derece.

– Kars -3/2 derece.

– Diyarbakır 8/15 derece.

– Gaziantep 7/11 derece.

NTV

The post 49 vilayette çok kuvvetli sağanak, fırtına ve hortum alarmı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri