H
hepsigundem
Guest
Tüyap Fuarcılık Kümesi tarafından, bu yıl 42’ncisi düzenlenen Milletlerarası İstanbul Kitap Fuarı’nda onur müellifi Murathan Mungan ismine, 15 Aralık’ta onur gecesi düzenlendi. Bu yıl ana teması “Edebiyatın her hali” olan fuarın onur gecesi Tüyap Palas Otel’de yapıldı.
Etkinlikte konuşan Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Lideri Bülent İnal, 42 yıldır kendilerine takviye veren edebiyat dünyasından müellif ve şairlere, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek “Onların verdiği güçle bugünlere gelebildik. Bu 42 yıl içerisinde çabucak hemen İstanbul nüfusuna yaklaşan bir okurumuz var. Onur muharrirlerimiz da her vakit bize güç kattılar. Onların varlığı bizi çok farklı yerlere götürdü” dedi.
‘HAYALİN GERÇEKLEŞMESİ’
Türkiye Yayıncılar Birliği Lideri Kenan Kocatürk, Milletlerarası İstanbul Kitap Fuarı’nın ortaya çıkış kıssasını anlatarak “Bu fuarın bu hale gelmesinde çok insanın emeği var. Bunların başında Bülent İnal’a teşekkür ediyorum. Ortamızdan ayrılmış, bu kitap fuarının bütün ülkeye yayılmasına vesile olan Deniz Kavukçuoğlu’nu da anmadan edemeyeceğim” diye konuştu.
Tüyap Kültür Fuarları Danışma Kurulu Lideri Doğan Hızlan da Mungan’a onur mükafatını verdi. Hızlan, her yıl fuarların onur müelliflerine mükafatını verirken bu durumdan kendisinin de çok onur duyduğunu söyledi.
Murathan Mungan da katıldığı birinci Memleketler arası İstanbul Kitap Fuarı’ndan bahsederek “Kitap fuarlarını gezerken müellif, şair olmaya çalışan, emek veren biri olarak ‘Bir gün ben de bu türlü bir fuarda kendi kitaplarımı raflarda görür müyüm, ben de bir masaya oturup kitaplarımı imzalar mıyım’ hayalleri kurarken, kendimi birden teğe 42. Memleketler arası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur muharriri olarak buldum. Bir hayalin gerçekleşmesi elbette herkesi keyifli eder” dedi.
Gecede ayrıyeten Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Özel Mükafatları, Kenan Kocatürk tarafından Anne Çocuk Eğitim Vakfı ile Kayseri’de 1978’den beri kitapçılığı sürdüren Akabe Kitabevi ismine Esat Ayata’ya verildi.
‘BİLİYORLAR Kİ ONLARI EDEBİYATLA DEVİREBİLİRİZ’
Fuarın kıymetli konuklarından Uluslararası Yayıncılar Birliği Lideri Gvantsa Jobava ile gecenin sonunda konuşma fırsatı bulduk.
Gvantsa Jobava
Jobava’ya, edebiyatın hamasetle ilgisini sorduk. “Hem yayıncılıkta hem edebiyatta hamasetin ne kadar kıymetli olduğunu en âlâ bilenlerden biriyim” diyen Jobava, “Eğer yayıncı olmak istiyorsanız cesaretli olmalısınız. Her şeyden evvel bahadır olmalısınız. Mesleğimizi tanımayanlar için yayıncılık Müelliflik, çok eğlenceli, çok şaşaalı, çok keyifli üzere görünüyor. Halbuki her şeyin temelinde endişe ve cüret var. Yayıncı olmanın en en kıymetli şeyi öncelikle alışılmış ki okurlara karşı yürekli olmak lakin her şeyden evvel kendinize karşı cesaretli olmak. Bazen kendinize meydan okumak. Düzgün bir yayıncı kendisine de okurlarına da palavra söylemez” dedi.
Jobava, Uluslararası Yayıncılar Birliği olarak “Düşünce Söz Özgürlüğü Savunucuları Ödülü”nün başlatılacağı haberinide bizim aracılığımızla duyurdu.
Cumhuriyet
The post 42’nci Memleketler arası İstanbul Kitap Fuarı’nın ‘onur ödülü’ verildi: Tüyap’ta Mungan gecesi… first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...