reklam
reklam
reklam
reklam

40 Yıllık Su Böreği Tanımı (Videolu)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-0-LtqeAurM.jpg

40 Yıllık Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

• 7 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Toparlamak için;

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Açmak için;

• Un

İç harcı tercihe bağlı;

• Peynir
  • Kaşar

Arasına ve üstüne;

• Tercihe bağlı sıvı yağ yahut tereyağı karışımı

40 Yıllık Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve tuzu alalım düzgünce çırpalım, daha sonra unumuzu denetimli bir biçimde ek edelim ,güzelce yoğuralım .
  2. Son olarak hamuru tezgaha alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek toparlayalım üzerini streçle kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
  3. İç harcı için isteğe bağlı beyaz peynir kaşar yahut kıymalı harç hazırlayalım derin ve büyük tencereye çokça su koyup ocaktan kaynamaya bırakalım.
  4. Dinlenen hamurumuzu küçük mandalina uzunluğunda 16 eşit bezeye ayıralım üzerini örterek kenara alalım.
  5. 8 bezeyi bir tepsi kalan başka 8 bezeyi öteki tepside kullanalım yahut tercihen büyük uzunluk tepside bütün bezeleri kullanabilirsiniz kullanacağınız tepsinin boyutuna nazaran bezeleri küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
  6. Tezgahı hafif unlayarak bezeleri açmaya başlayalım kullanacağımız tepsi uzunluğunda açmamız kâfi olacaktır yufkalar haşlandığında kendini salıp daha büyük olacağından çok açmamıza gerek yok yufkaların hepsini açıp masanın üzerine serelim.
  7. Daha sonra açtığımız yufkayı ocakta fokur fokur kaynayan suya daldıralım yavaşça kevgirle sağa sola çevirerek 30-40 saniye kaynatalım daha sonra buz üzere soğuk suyun içine alalım elimizle her tarafını açarak soğuk suyun içine de birkaç saniye beklettikten sonra suyunu süzerek çıkartalım.
  8. Yağladığımız tepsiye karıştırarak serelim 4 adet yufkamızı tıpkı biçimde haşlayıp her katını yağlayarak tepsiye serelim orta katını dilediğimiz harcı dökelim .
  9. Harcın üzerindeki yufkayı haşlamadan serelim kalan öteki 3 yufkamızı da birebir biçimde haşlayıp üzerine serelim, her katını yağlamayı unutmayalım son olarak üzerine yavaşça yağ sürelim.
  10. 190 derecelik fırında denetim ederek büsbütün altı üstü kızarana dek pişirelim benim fırında bir saat 15 dakikada pişti arkadaşlar.
  11. Fırından çıkardığımız su böreğimizin üzerini bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
  12. 2 tepsiyi yalancı su böreği olarak hazırladım ancak onun çekimini yapamadığım için sizlerle paylaşamadım siz dilerseniz hamuru hepsini orjinal su böreği şeklinden kullanabilirsiniz.
  13. Böreklerimi pişirip soğuduktan sonra dondurucuya kaldırdım isteğe bağlı pişirmeden çiğ halde de dondurucuya kaldırıp dilediğiniz vakit çıkartıp pişirebilirsiniz.
  14. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-1-pMt5cPur.jpg

40 Yıllık Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-2-54xz83d2.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-3-8lRE9MKP.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-4-FfcnYjuG.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-5-bscHvWhY.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-6-EWxmAcIM.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-7-YENYJDWO.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-8-CXb8ekij.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-9-W1C5FOdW.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-10-5Gx4tWUN.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-11-ulDwmxed.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-12-clt1QsaC.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-13-IasfUFTd.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-14-Y6HlmcN3.jpg

40-yillik-su-boregi-tanimi-videolu-15-AZrRiyis.jpg

Nefisyemektarifleri

The post 40 Yıllık Su Böreği Tanımı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri