- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
40 Yıllık Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Toparlamak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Açmak için;
- Un
İç harcı tercihe bağlı;
- Peynir
- Kaşar
Arasına ve üstüne;
- Tercihe bağlı sıvı yağ yahut tereyağı karışımı
40 Yıllık Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına yumurta ve tuzu alalım düzgünce çırpalım, daha sonra unumuzu denetimli bir biçimde ek edelim ,güzelce yoğuralım .
- Son olarak hamuru tezgaha alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek toparlayalım üzerini streçle kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için isteğe bağlı beyaz peynir kaşar yahut kıymalı harç hazırlayalım derin ve büyük tencereye çokça su koyup ocaktan kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu küçük mandalina uzunluğunda 16 eşit bezeye ayıralım üzerini örterek kenara alalım.
- 8 bezeyi bir tepsi kalan başka 8 bezeyi öteki tepside kullanalım yahut tercihen büyük uzunluk tepside bütün bezeleri kullanabilirsiniz kullanacağınız tepsinin boyutuna nazaran bezeleri küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
- Tezgahı hafif unlayarak bezeleri açmaya başlayalım kullanacağımız tepsi uzunluğunda açmamız kâfi olacaktır yufkalar haşlandığında kendini salıp daha büyük olacağından çok açmamıza gerek yok yufkaların hepsini açıp masanın üzerine serelim.
- Daha sonra açtığımız yufkayı ocakta fokur fokur kaynayan suya daldıralım yavaşça kevgirle sağa sola çevirerek 30-40 saniye kaynatalım daha sonra buz üzere soğuk suyun içine alalım elimizle her tarafını açarak soğuk suyun içine de birkaç saniye beklettikten sonra suyunu süzerek çıkartalım.
- Yağladığımız tepsiye karıştırarak serelim 4 adet yufkamızı tıpkı biçimde haşlayıp her katını yağlayarak tepsiye serelim orta katını dilediğimiz harcı dökelim .
- Harcın üzerindeki yufkayı haşlamadan serelim kalan öteki 3 yufkamızı da birebir biçimde haşlayıp üzerine serelim, her katını yağlamayı unutmayalım son olarak üzerine yavaşça yağ sürelim.
- 190 derecelik fırında denetim ederek büsbütün altı üstü kızarana dek pişirelim benim fırında bir saat 15 dakikada pişti arkadaşlar.
- Fırından çıkardığımız su böreğimizin üzerini bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
- 2 tepsiyi yalancı su böreği olarak hazırladım ancak onun çekimini yapamadığım için sizlerle paylaşamadım siz dilerseniz hamuru hepsini orjinal su böreği şeklinden kullanabilirsiniz.
- Böreklerimi pişirip soğuduktan sonra dondurucuya kaldırdım isteğe bağlı pişirmeden çiğ halde de dondurucuya kaldırıp dilediğiniz vakit çıkartıp pişirebilirsiniz.
- Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
40 Yıllık Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post 40 Yıllık Su Böreği Tanımı (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...