reklam
reklam
reklam
reklam

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde uzmanlar tedavide eşitsizliğe dikkat çekti: ‘Üretmeyin, sahiplenin’

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
Her yıl 4 Nisan’da kutlanan Dünya Sokak Hayvanları Günü, kentlerin görünmeyen sakinleri olan binlerce kedi ve köpeğin ömür uğraşına dikkat çekerken bu yıl bilhassa tedaviye erişim konusu öne çıkıyor.

Yaralanan, hastalanan ya da bakıma gereksinim duyan sokak hayvanlarının kâfi sıhhat hizmetine ulaşamaması, hayvan hakları savunucularının en çok lisana getirdiği meselelerin başında yer alıyor.

Serbest Veteriner Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Lideri Bilsay Kanat, “Düzenli beslenememe, pak suya erişim sorunu, hava şartları, travmalar, parazitler ve tedaviye vaktinde ulaşamama en temel başlıklar” dedi.

‘KONTROLSÜZ ÜREME’

Kısırlaştırma sadece üremenin denetim altına alınması değil; tıpkı vakitte bir hayvan sıhhati ve toplum sıhhati sorunu olduğuna vurgu yapan Kanat, “Kontrolsüz üreme, sokakta hayat gayreti veren hayvan sayısını artırır; bu da açlık, hastalık, travma ve bakım yetersizliği üzere durumları derinleştirir. Kısırlaştırma sayesinde hem istenmeyen doğumların hem de buna bağlı acıların önüne geçilir. Ayrıyeten kimi üreme sistemi hastalıklarının ve davranışsal problemlerin azaltılmasında da değerli yarar sağlar” dedi. Alanda karşılaşılan sıkıntıların temelinde denetimsiz üretim ve bilinçsiz sahiplenmenin yattığını söyleyen Kanat, “Satın almayın, üretmeyin, sahiplenin” diye konuştu.

Cumhuriyet

The post 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde uzmanlar tedavide eşitsizliğe dikkat çekti: ‘Üretmeyin, sahiplenin’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri