- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Balkanlardan gelen yeni soğuk hava sistemi nedeniyle eğitim-öğretimin yılının ikinci devrinin başlayacağı bugün Tekirdağ’ın 2 ilçesinde ve Kırklareli’nde okullar tatil edildi.
Kırklareli’nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün orta verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle kent merkezinde tüm eğitim kurumlarında eğitime orta verildiği bildirildi.
İl genelinde taşımalı eğitime de bir gün müddetle orta verildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında misyon yapan gebe ve engelli işçi, gazi ve malul gaziler ile 8 yaşından küçük çocuğu bulunan bayan çalışanın idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.
Açıklamada, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentin yüksek bölümlerindeki kar yağışının akşam saatlerinde tesirini yitirmesinin beklendiği kaydedildi.
Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde de eğitime orta verilmişti.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ’ın Malkara ve Saray ilçelerinde, tesirli olan olumsuz hava kuralları nedeniyle 02 Şubat 2026 Pazartesi günü tüm eğitim-öğretime 1 gün müddetle orta verildi.
Malkara ve Saray Kaymakamlıkları tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda ilçelerde ağır kar yağışı, buzlanma ve kuvvetli rüzgar beklendiği, bu nedenle öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların can güvenliğinin ön planda tutulduğu belirtildi. Alınan karar kapsamında; anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları ve rehabilitasyon merkezleri dahil olmak üzere tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün mühletle orta verildiği bildirildi.
Yetkililer, vatandaşların buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve önlemli olmaları, zarurî olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda ikazlarda bulunurken, hava kurallarına ait gelişmelerin resmi kanallar üzerinden takip edilmesi davetinde bulundu.
Kaynak : Haber7
The post 2 vilayette eğitime kar engeli! Okullar tatil edildi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...