- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 25 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 1 adet büyükçe soğan
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1’er çay kaşığı karabiber
- Toz kırmızı biber
- İsteğe nazaran acı pul biber
- Reyhan
- 1’er tatlı kaşığı tuz
- Nane
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su (Salçanız tuzsuzsa sosa tuz da ekleyebilirsiniz)
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru dolmalarımızı sıcak suda 6-7 dakika haşlayalım ve süzgeçte soğumaya bırakalım.
- Tencerenize soğanların içinde yüzeceği kadar bol bol zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarınız küçükse 2 soğan da kullanabilirsiniz.
- Harcının tadını bol soğan ve nane veriyor.
- Soğanlar hafif kavrulduktan sonra salçaları akabinde sarımsakları baharatları ve son olarak pirinçi ek edip biraz daha kavuralım ve sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatıp altı uygunca kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirelim.
- Ben pirinç ölçüsünü dolma başına dolu dolu 1 tatlı kaşığı kadar ölçüyorum. Verdiğim ölçüde pirinç ve dolma sayısı tam geliyor.
- İç harcın sıcağı geçtikten sonra dolmaların üstlerinde birer parmak boşluk kalacak biçimde üstten bastırmadan ve sıkıştırmadan pirinçleri koyalım.
- Birbirlerinin ağzını kapatacak formda güzelce tenceremize dizelim.
- Sosu ile birlikte üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 50 dakika-1 saat müddet ile pişirelim.
- Benim su ek etmeme gerek kalmadı lakin siz yeniden de denetimli pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Zeytinyağlı Ekşili Kuru Dolma first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...