H
hepsigundem
Guest
(TBMM) – İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, “Bugün hiç kimse Başbuğ’a yeni evlat, bize de kardeş uyduramayacak. Hiç kimse Başbuğ’un terörün siyasi uzantılarına muhabbetini kanıtlayamaz. Lakin ben size hem de burada Türkiye Büyük Millet Meclisi TV’de terörün siyasi uzantıları için ne dediğini kanıtlayabilir. ‘Bunlar da terörist’ demiştir. Nokta” dedi.
TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın başkanlığında toplanan TBMM Genel Konseyi’nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşüldü. Kümesi bulunan siyasi partilerin temsilcileri unsurlar üzerindeki görüş ve tekliflerini lisana getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milletvekillerinin MESEM’lere ait sorularını şu sözlerle yanıtladı:
“Çocuklarımızın can güvenliği ile ilgili risk kelam konusu ise protokoller iptal edilir. Bu yıl 25 bin civarında protokol iptali yapılmış. Öğrencilerimiz için; mesleksel ve teknik eğitim veren okullarımızda ve MESEM’lerde bir öğretmenimiz koordinatör öğretmen olarak görevlendirilmiştir. Koordinatör öğretmenler, rutin aralıklarla ve en fazla 10 günlük dönemlerle iş yerlerine giderek; iş sıhhati ve iş güvenliği açısından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını, imzalanan protokole uygun davranılıp davranılmadığını, çocukların maharet manasında gerekli eğitimi alıp almadıklarını yerinde inceleme ve değerlendirmeye tabi fiyat. Rastgele bir eksiklik ya da aksaklık tespit edilmesi halinde durum raporlanır ve gerekli görüldüğünde protokol derhal iptal edilir. Her bir çocuk bize emanettir. Her bir çocuğun can güvenliği, kendi çocuklarımızın can güvenliği kadar pahalıdır ve kıymetlidir. Bu nedenle müsterih olun. Biz, çocuklarımızın hem işletmelerde nitelikli maharet eğitimi almalarını hem de sağlıklı ve inançlı ortamlarda eğitim görmelerini dilek ediyoruz.”
Görüşmelerin akabinde TBMM Genel Konseyi’nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci hususları kabul edildi.
Bütçe maratonunun son günü olan yarın 2026 yılı Bütçesi Kanun Teklifi ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak ve bütçe görüşmeleri tamamlanacak.
Cumhuriyet
The post Yusuf Tekin’den MESEM açıklaması: ‘Her bir çocuk bize emanettir’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...