- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde birtakım okul müdürlerinin ihalelerde usulsüzlük yaptığı ileri sürüldü. Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı A.G.’nin odağında; okullara alınan besin paklık ve öteki tüketim gereçleri üzerinden yolsuzluklar yapıldığı ve bu yolsuzluklar sonucunda da okul yönetimcilerinin önemli servetlere sahip oldukları sav ediliyor. Argümanlara ait Cumhuriyet’e konuşan Eğitim-İş Ağrı Şube Başkanı Hüseyin Akboğa ülke genelinde öğretmenlerin geçim derdi yaşamasına rağmen kelam konusu bu idarecilerin ‘servetleri’nin açıklanması gerektiğini söz etti.
Söz konusu idarecilerin geçmişte ek ders yolsuzluğundan ötürü soruşturma geçirdiğini de belirten Akboğa, okullara alınan kimi besin eserlerinin üç katı fiyatına ve adapsız bir biçimde birkaç firmaya verildiğini açıkladı.
İdarecilerin Eğitim-Bir-Sen’i artlarına alarak hareket ettiklerini belirten Akboğa, “Burada bir yolsuzluk ağı kurmaları ve bu yolla hem öğretmenleri baskı altına alarak hem de rekabet ortamını geliştirmeyerek esnaflara ve öğretmenlere de ziyan verdikleri lakin en değerli konunun öğrencilerin yiyeceğinden ve temizliğinden kısarak bu türlü bir şey yapmaları vicdanları sızlatmaktadır. Kamu kaynaklarıyla birilerinin varlıklı edilmesi ve öğrencilerin aç bırakılması kabul edilebilir bir durum değil. Olağanda açık ihale yapılarak alınması gereken kimi eserlerin bile yöntemsiz bir formda el altından birtakım firmalara peşkeş çekildiği ve kelam konusu çıkarın da paylaşıldığına dair çok önemli duyumlarımız var” dedi.
Cumhuriyet
The post Yeniden iktidara yakın sendika yeniden yolsuzluk argümanı: Okullarda yolsuzluk argümanı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...