- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Yalova’da İsmet Paşa Mahallesi Seher Sokak’ta 29 Aralık 2025’te saat 02.00 sıralarında IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, bir meskenden açılan ateşte polis memurları İlker Pehlivan (47), Turgut Külünk (50) ve Yasin Koçyiğit (49) şehit oldu, 8 polis ile 1 bekçi yaralandı.
Adreste bulunan 5 bayan ve 6 çocuk sağ olarak tahliye edilirken, çıkan çatışmada teröristler Lütfi Sordabak (25), Haşem Sordabak (28), Mehmet Cami Sordabak (32), Musa Sordabak (29), Zafer Umutlu (26) ile İbrahim Dayan (24) meyyit ele geçirildi.
Olayın akabinde, kentte IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 198 bireyden 66’sı tutuklandı.
2024 YILINDA GÖZALTINA ALINAN 18 ŞÜPHELİDEN 8’İ TUTUKLANDI
Olayla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürerken, kentte 2024 yılında IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Türkiye’de, IŞİD terör örgütü yanlısı bütün kümeleri ‘ahlak’ ve ‘sünnet’ çatısı altında toplayıp mescitler açarak burada tebliğ/davet çalışmaları ile cihat kümesi oluşturma yapılanması hazırlığında olduğu tespit edilen ve birbiriyle ilişkili olduğu belirlenen 18 kuşkulu gözaltına alındı.
Şüphelilerden 8’i ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı.
DİNİ EĞİTİM İSMİ ALTINDA ÖRGÜTSEL EĞİTİM
Ders ve sohbet ismi altında gerçekleştirilen buluşmalarda, ‘Savaşa hazırlık’, ‘Bireysel silahlanmanın önemi’, ‘Her Müslümanın askeri eğitimi alması ve silah kullanmayı bilmesi’ başlıkları altında telaffuzlarda bulunulduğu belirtilirken, Yalova’da dini eğitim ismi altında örgütsel eğitim verilmesi hedefiyle yatılı bir kurs açılmasının planlandığı ve daha önce ‘DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan haklarında süreç yapılan şahısların bu kurslarda eğitim vereceğinin belirlendiği de iddianamede yer aldı.
24 VİLAYETTE TABAN KAZANMA FAALİYETİ
İddianamede ayrıyeten, IŞİD terör örgütü yanlısı olarak, Adana, Ağrı, Ankara, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Muş, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Yalova ve Van olmak üzere 24 vilayette 97 dernek, kitabevi, mescit ve medrese bulunduğu, buralarda, eleman temini ve taban kazanma faaliyetleri sürdürüldüğü de yer aldı.
AKP VİLAYET LİDERİNE SUİKAST HAZIRLIĞI
Çatışma bölgelerine çıkmadan evvel ses getirici hareket hazırlığı ve suikast planı içinde oldukları belirtilen şüphelilerden B.K., A.B. ve M.U.B.’nin ele geçirilen cep telefonlarında yapılan incelemede, kullandıkları ‘Converstatıons’
KEŞİF YAPIP, SUSTURUCULU SİLAH TEMİN EDİLMESİNİ İSTEMİŞ
Mesajla haberleştiği şahsa meskenin fotoğraflarını atan B.K.’nin, güvenlik kameralarını kırmızı daire içine alarak işaretlediği görüldü. B.K.’nin bilgisayardan indirdiği konuta ilişkin fotoğrafla yetinmediğini, ayrıyeten bölgede keşif de yaptığını değerlendirilirken, ‘Usutecik’ kod isimli örgüt üyesine, konuta ilişkin fotoğrafta bir kısmı işaretleyerek, “Bu noktadan ormanlık alandan geriden gelip o noktadan rahat görebileceğimiz bir ortamı var. Bu alandan araçtan inilir orada ormanlık alanda bir merdiven yapılır, sonra hava uygunca karardığında konutun ardına gidilip müşahede yapılır. Akşam uyku vakitlerinde da bummm” şeklinde ileti attığı görüldü. B.K.’nin farklı bir vakitte da ‘Usutecik’ kod isimli örgüt üyesine, “Bana susturuculu bir uygun yollu dönme bul kardaşım” şeklinde ileti attığı ve suikastta kullanacağı silahı temin etme noktasında yardım istediği belirlendi.
BABALARINI ÖLDÜRÜP, ANNELERİNİ OBURUYLA EVLENDİRECEKLERMİŞ
‘BİZİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİP, KELLEMİZİ ALACAKLARINI SÖYLEDİLER’
Baba M.S.’nin şikayetçi olarak verdiği tabirin de yer aldığı iddianamede, anne S.S.’nin de “Diğer kardeşlerinin, babasının ve benim kafir olduğumuzu, gücü ele geçirdiklerinde ya onlarla birlikte olacağımızı, olmadığımız takdirde bizi öldürmekle tehdit edip, kellemizi alacaklarını söylemeye başladılar. Birçok defa aile ortamında bu hususlar tartışıldı, kardeşler ortasında bu fikirler yüzünden hengameler çıktı. Öteki kardeşleri onlara bu yolun yanlış olduğunu söylemelerine karşın çocuklarım Musa, Mehmet Cami, Lütfi ve Haşem telaffuzlarından ve fikirlerinden vazgeçmediler ve bu Ahlak Sünnet Dergisi’ne gitmeye, sohbetlerine katılmaya devam ettiler” dediği öğrenildi.
SAVCI 17 ŞÜPHELİNİN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN MAHPUSUNU İSTEDİ
İddianamede Filiz S. (32) haricindeki tüm şüphelilerin ‘DEAŞ terör örgütünün hareket ve faaliyetlerini benimseyip örgütün ideolojisi doğrultusunda faaliyet yürüterek üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olmak cürmünü işledikleri’ belirtildi. 17 şüphelinin, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Nitelikli kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’, ‘Üstsoydan akrabayı taammüden öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma’ cürümlerinden 10’ar yıldan 40’ar yıla kadar mahpusla cezalandırılmaları istendi.
SAVCILIĞIN BERAAT KARARLARINA İTİRAZLARI KABUL EDİLMEDİ
Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın Ekim 2025’te görülen karar duruşmasında, 18 şüpheliden, ortalarında 3 polis memurunu şehit eden 5 teröristten, Lütfi Sordabak, Haşem Sordabak, Mehmet Cami Sordabak, Musa Sordabak ve Zafer Umutlu’nun da bulunduğu 15’i, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ hatasından beraat etti.
Öte yandan Yalova Cumhuriyet Başsavcısı His Bayar Öksüz’ün, verilen kararlara başka farklı itirazda bulunduğu lakin itirazların kabul edilmediği öğrenildi.
Cumhuriyet
The post Yalova’da terör saldırısı… Teröristler 3 polisi şehit etmeden evvel ‘terör örgütü’ üyeliği’nden beraat etmiş! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...