- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Microsoft, 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip işletim sistemi için heyecan verici Windows 11 yeni özellikler paketini duyurdu. Bu güncelleme, müzisyenlerden günlük kullanıcılara kadar herkesin tecrübesini güzelleştirecek değerli yenilikler içeriyor. Entegre internet sürat testi, gelişmiş MIDI 2.0 takviyesi ve yeni güvenlik araçları dikkat çeken başlıklar ortasında yer alıyor.
Kullanıcıları Bekleyen Windows 11 Yeni Özellikler Neler?
Microsoft tarafından duyurulan yeni güncelleme paketi, Windows 11’in fonksiyonelliğini değerli ölçüde artırıyor. En dikkat cazibeli yeniliklerden biri, misyon çubuğundaki ağ simgesi üzerinden direkt erişilebilen entegre internet sürat testi aracı. Bu sayede kullanıcılar, üçüncü parti uygulamalara yahut web sitelerine muhtaçlık duymadan ağ performanslarını anında denetim edebilecekler.
Bununla birlikte, müzisyenler ve ses profesyonelleri için büyük bir adım atılıyor. Sistem, artık Windows MIDI Servisleri üzerinden hem MIDI 1.0 hem de MIDI 2.0 standartlarını destekleyecek. Microsoft, bu dayanağı sunmak ve mevcut MIDI 1.0 performansını en üst seviyeye çıkarmak için altyapıyı büsbütün yenilediğini belirtiyor.
Ayrıca, görsel ve şahsileştirme alanında da yenilikler mevcut. Güncellemeyle birlikte sisteme Emoji 16.0 paketi eklenecek ve kullanıcılar artık tanınan “webp” formatındaki görselleri direkt masaüstü art planı olarak ayarlayabilecekler. Bu, daha çağdaş ve verimli bir görsel tecrübe sunuyor.
Güvenlik ve Performans Odaklı İyileştirmeler
Microsoft, yeni güncellemeyle yalnızca kullanım kolaylığına değil, birebir vakitte güvenlik ve sistem performansına da odaklanıyor. Bu kapsamda, ziyanlı yazılım tespiti ve güvenlik tahlili için kullanılan gelişmiş bir araç olan Sysmon, direkt işletim sistemine entegre ediliyor. Bu entegrasyon, sistem güvenliğinin daha proaktif bir halde yönetilmesine imkan tanıyacak.
Ek olarak, bilhassa profesyonel kullanıcıları hedefleyen bir öbür özellik ise Quick Machine Recovery (QMR) sisteminin Windows Professional aygıtlarda varsayılan olarak etkin hale getirilmesi. Bu özellik, muhtemel sistem problemlerinde daha süratli ve tesirli bir kurtarma süreci vaat ediyor.
Peki, Windows 11’e gelecek bu yeni özellikler hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!
Shiftdelete
The post Windows 11 Yeni Özellikler ile Kullanıcı Tecrübesi Değişiyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...