- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
PİNHANİ ‘ZAMAN BEKLEMEZ’ (PİCCATURA/KABAKULAK RECORDS)
İkinci albümler bir topluluk hakkında geleceği belirleyen en kıymetli virajlardan biridir. 2006 yılında “İnandığım Masallar” albümüyle çıkış yapan Pinhani için de bir sonraki adım kritikti. İki yıl sonra çıkan “Zaman Beklemez”, topluluğun çıktığı yolda önünü açmış; tek albümlük bir proje olmadıklarını ortaya koyarak, yıllara yayılacak bir mesleğin habercisi olmuştu.
Her ne kadar çıkışından önce, Kavak Yelleri isimli televizyon dizisinde “Bir Anda” ve “Ne Hoş Güldün” isimli modüllerin çalınması, Pinhani’nin ardına aldığı bu yeli rüzgâra çevirmesine sebep olmuşsa da albümün gücü, samimi müzik kelamlarının yanı sıra müzik düzenleme ve icralarının bir öncesine nazaran daha üst seviye olmasındaydı. Birinci dinlemede kendini sevdiren müzikler müzikal olarak daha köşeli ve oturmuş bir sounda sahipti; bilhassa üflemeli çalgılarla ve etnik sedalarla renklenmişti.
Tanju Duru, Erkan Oğur, Serkan Davet, Hasan Gözetlik, Sunay Özgür, Yinon Muallem, Oğuz Büyükberber, Can Ömer Uygan üzere çalgısında kuvvetli isimlerin eşlikleri yanında, Sinan Kaynakçı, Akın Eldes, Cem Aksel, Demirhan Baylanlı takımıyla o yılın en güzel albümlerinden biriydi. Vaktinde CD olarak çıkan “Zaman Beklemez” artık birinci sefer plak formatında yayımlandı.
BERKAN ALPAN ‘SOME PİECES OF MYSELF’ (LİN RECORDS)
Müziğe altı yaşında klasik gitar ile başlayan (yanı sıra bas ve trombon da çalan) Berkan Alpan, caz topluluğumuzun çiçeği burnunda genç ve yetenekli bestekarlarından biri. Emre Tankal ile Selen Gülün ile yaptığı çalışmalarla deneyim kazanan, sinema müzikleri yapan Berkan, daha evvel bir single ve bir EP yayımlamıştı. Artık tamamı kendine ilişkin yedi yapıttan oluşan 40 dakikalık birinci albümü “Some Pieces of Myself” ile karşımıza çıktı.
lbümün ECM ilhamlı, siyah-beyaz flu bir fotoğraftan oluşan kapağı, müzikler hakkında da fikir veriyor bize. Berkan’ın enstrümantal besteleri öyküler anlatıyor bize. İcralarda çalgıların hüneriyle sound ortasında güçlü bir istikrar kurulurken, ortadan izlenimci sözler yükseliyor.
Ekibin ritim kısmı Amerikalılara emanet; piyanoda Ben Cook, kontrbasta Greg Loughman, davulda Austin McMahon var. Tenor saksofonda Engin Recepoğulları ve trompette Barış Doğukan Yazıcı’dan oluşan grup yer yer trio, yer yer de quartet/quintet formatında çalıyor. Egosuz bir buluşma bu; Berkan gruba “dükkân benim” muamelesi yapmıyor. Tüm müzisyenlere demokratça bir kelam alanı açıyor ve kendisi de başkalarından daha fazla kelam almıyor. “Some Pieces of Myself” dijital platformlarda yayımlandı ve plak formatında basıldı.
Cumhuriyet
The post Vitrindeki Albümler – 1 Şubat 2026 first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...