- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Zengin Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 lt sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 1 orta büyüklükte soğan
- 1 yeşil biber
- 1 küçük havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 10 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zengin Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce 1,5 lt suyu ısıtmaya başlayın sonra yeşil biber ve soğanı küçük mini doğrayın, havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Tencereye yağları, kıymayı, doğranmış yeşil biber ve soğanı koyup orta ateşte kavurun.
- Biraz ölünce havucu 30 sn karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin 1 dk daha kavurup sıcak suyu üstüne dökün.
- 15 dk tencere kapağı yarı açık halde pişsin ki taşmasın zira koyduğunuz su sıcaktı.
- Bu evrede ben meskende bebek var, kolay yesin diye blender ile çektim lakin siz soğan ve yeşil biberi küçük mini doğradıysanız ve taneli çorbalar seviyorsanız çekmeyin bu türlü de hoş.
- Arpa şehriyeyi ekleyip bi 15 dk daha altını kısıp ortalarda karıştırarak pişirin.
- Maydonozları ince kıyın ve kapamaya yakın bir vakitte çorbaya ekleyin. Akabinde da tuzu.
- Bonus: ben daha yağlı sevmediğim için yapmadım lakin isterseniz bir çay kaşığı kekik bir çay kaşığı pul biber bir çay kaşığı kuru nane üzere aroma veren baharatları 1 yemek kaşığı tereyağla kavurup pişmesi bitince çorbaya ekleyebilirsiniz.
Zengin Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Varlıklı Arpa Şehriye Çorbası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...