reklam
reklam
reklam
reklam

Üniversitede staj müddeti uzuyor. 7 pilot vilayette staj müddeti 20 günden en az bir periyoda çıkarılacak

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-vUdEHLtx.jpg

universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-jkQmnUtT.jpg

Üniversite öğrencilerinin staj müddetleri uzuyor.

Yükseköğretim Heyeti’nin (YÖK) yaptığı yeni düzenlemeyle ön lisans programlarında 3 periyot teorik eğitim, 1 periyot staj ya da 2 devir teorik eğitim 2 periyot staj uygulaması yapılacak.

universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-rDMMDD2G.jpg

4 yıllık lisans programlarında ise 7 devir teorik eğitim bir devir staj yahut 6 periyot teorik eğitim ve 2 devir staj modelleri hayata geçirilecek.

universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-bbIcen8d.jpg

Düzenlemeyi pahalandıran Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin “Esasında çok yerinde ve gerçek bir uygulama. Daha evvelden biliyorsunuz ki staj müddetleri 20-23 günlük bir süreçti. Bu kâfi mi asla kâfi değil. Yapılan bu değişiklikle birlikte öğrenci bilgilerini dala aktaracak kesimdeki bilgileri yahut sıkıntıları akademiye aktaracak. Bu öğrencinin hem ahenk hem de daha sonra işe kabul edilme açısından son derece olumlu bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-XbqKfkDJ.jpg

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, uygulamanın birinci olarak Konya, Gaziantep, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir ve Ankara olmak üzere 7 pilot vilayette başlatılacağını açıkladı.

universitede-staj-muddeti-uzuyor-7-pilot-vilayette-staj-muddeti-20-gunden-en-az-bir-AYOSOyd9.jpg

“İŞ DÜNYASIYLA GÜÇLÜ BAĞ KURULACAK”

Özvar şöyle konuştu:

“Bu modelle öğrencilerimiz, akademik bilgilerini iş hayatının içinde uygulayarak öğrenirken, mezuniyet öncesinde iş dünyasıyla güçlü bir bağ kuracak. Böylelikle öğrencilerimiz iş hayatında direkt tecrübe kazanacak. Mezunlarımızın donanımı ve üretkenliği artırılacak. İstihdama geçiş süreçleri hızlanacak.”

Öğrencilerin işletmelerde üstleneceği misyonlar, değerlendirilme formülleri ile iş sıhhati ve güvenliğine ait konular da mukavelelerde yer alacak.

NTV

The post Üniversitede staj müddeti uzuyor. 7 pilot vilayette staj müddeti 20 günden en az bir periyoda çıkarılacak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri