- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
“Maarif’in Kalbinde Ramazan” temasıyla düzenlenecek etkinliklerde pahalar eğitimi ön plana çıkarılacak.
Bakan Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan resmî yazıda, yeni müfredat olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” vurgusu dikkat çekti. Evrakta eğitim sisteminin sadece akademik başarıyı değil; ahlaki olgunluk, toplumsal sorumluluk ve insan merkezli yaklaşımı temel aldığı belirtildi.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
Ramazan ayının yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ruhunun öğrencilere kazandırılması gayesiyle planlanan faaliyetler şöyle sıralandı:
İlkokullarda Şenlik Havası: 81 vilayette ilkokul öğrencilerine yönelik kültürel mirası yansıtan Ramazan şenlikleri düzenlenecek.
Ortaokul ve Liselerde Söyleşi: Uzman konuşmacıların iştirakiyle “İftarda Konuşalım” başlıklı programlar gerçekleştirilecek.
Gönüllü İftar Sofraları: Okul-aile iş birliğini güçlendirmek emeliyle velilerin istekli iştirakiyle ortak iftar sofraları kurulacak.
Özel Eğitim Malzemeleri: Okul öncesinden liseye kadar tüm kademeler için hazırlanan Ramazan ayı aktiflik gereçleri (Ek-1’den Ek-7’ye kadar) derslerde kullanılacak.
Temel unsur: Gönüllülük ve mahremiyet
Genelgede, aktifliklerin öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun planlanması, kapalılık ve mahremiyet prensiplerine riayet edilmesi ve insan onurunu gözetici hassasiyetlerin gözetilmesi gerektiği vurgulandı. Tüm faaliyetlerin gönüllülük temeline dayanacağı belirtildi.
Erdem- kıymet – aksiyon çerçevesi
Evrakta, yürütülecek çalışmaların “Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi” kapsamında merhamet, vatanseverlik, yardımseverlik ve adalet üzere ulusal ve manevi bedellerin davranışa dönüştürülmesini hedeflediği tabir edildi.
Kaynak : Haber7
The post Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan 81 ile Ramazan genelgesi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...