reklam
reklam
reklam
reklam

TSMC Sarsıntı Mağduru Oldu!

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
tsmc-sarsinti-magduru-oldu-0-P7BOQpxA.jpg

Tayvan’da yaşanan 7.0 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı, teknoloji dünyasının kalbi sayılan yonga üretim tesislerinde hareketli saatler yaşattı. Yer kabuğunun 72,8 kilometre derinliğinde kaydedilen zelzele sonrası, dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC’nin de yer aldığı Hsinchu Bilim Parkı’nda alarm verildi.

TSMC sarsıntıdan etkilendi

Güvenlik protokolleri kapsamında tesislerdeki çalışanın tahliyesi gerçekleştirilirken, hassas üretim bantlarındaki çalışmalar bir müddetliğine kesintiye uğradı. Şirket idaresi, olayın çabucak akabinde yaptığı incelemelerde binalarda rastgele bir yapısal hasar meydana gelmediğini tespit etti. Acil durum tedbirlerinin devreye girmesiyle birlikte makinelerin yüzde 70’i süratle etkin hale getirildi ve üretim kapasitesi yaklaşık on saat içerisinde eski düzeyine ulaştı.

tsmc-sarsinti-magduru-oldu-1-L8rXWzlD.jpg

Yapay zeka teknolojileri için kritik kıymete sahip gelişmiş çiplerin üretildiği bu merkezde yaşanan duraksama, global tedarik zinciri üzerindeki riskleri bir defa daha hatırlattı. TSMC, benzeri tabiat olaylarından geçmiş yıllarda da önemli ekonomik darbeler aldı.

Şirket, 2024 yılının nisan ayında yaşanan zelzelede 92 milyon dolar, 2025’in birinci çeyreğinde ise kullanılamaz hale gelen plakalar nedeniyle 160 milyon doları aşan ziyan kaydetti. Bu mali kayıpların akabinde sismik dayanıklılık ve acil müdahale sistemlerine yapılan yatırımların, son sarsıntıda üretimin süratlice toparlanmasında büyük hissesi bulunuyor.

Yaşanan bu son sarsıntıda rastgele bir can kaybı yaşanmadığı bilgisi verilirken, teknoloji devi sevkiyat takvimlerinde büyük bir aksama yaşanmadan faaliyetlerine devam ediyor. Şirketin bu süratli geri dönüşü, kritik üretim süreçlerinin korunması ismine alınan tedbirlerin muvaffakiyetini ortaya koyuyor.

Shiftdelete

The post TSMC Sarsıntı Mağduru Oldu! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri