reklam
reklam
reklam
reklam

Trump NATO’yu tehdit etti: Çok makûs bir gelecek bekliyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
trump-natoyu-tehdit-etti-cok-mak-s-bir-gelecek-bekliyor-0-ER9JymON.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, üçüncü haftasına giren İran Savaşı için İngiliz Financial Times gazetesine konuştu.

ABD Başkanı, Hürmüz Boğazı’nda gemi geçişlerinin devam etmesi için NATO müttefiklerinin takviyesini beklediğini söyledi. Körfez petrollerine Avrupa ülkelerinin bağımlılığının daha yüksek olduğunu savunan Trump, Hürmüz Boğazı’nın açık kalması için müttefiklerin yardım sağlamasının “yerinde olacağını” tabir etti.

“YANIMIZDA OLMUYORLAR”

Ayrıca Çin’e yapması planlanan ziyareti de iptal edebileceğini söyleyen ABD Başkanı Trump, “Beklediği yardımın gelmeme olasılığı” sorulduğunda ise “Daha evvel de söyledim, biz her vakit müttefiklerimizin yanında olduk fakat onlar bizim yanımızda olmuyorlar, artık de yapacaklarından emin değilim. Şayet Avrupa ve öbür müttefiklerimiz Hürmüz Boğazı’nı açmak için bize takviye vermezse NATO’yu çok makus bir gelecek bekliyor.” dedi.

“AVRUPA’NIN DAHA FAZLA MAYIN TEMİZLEME GEMİSİ VAR”

Gazetenin, müttefiklerden nasıl bir yardım beklediğine dair sorusunu ise “Ne gerekirse, Avrupa’nın ABD’den daha fazla mayın temizleme gemisi var, göndermeli” diye yanıtladı. Avrupalılardan asker dayanağı de beklediğini de lisana getiren Trump, Hürmüz Boğazı için öteki ülkelerle görüştüklerini de tabir etti.

Donald Trump, toplumsal medyadan yaptığı paylaşımda ise İran’ın ateşkes talep ettiği savını yineledi: “İran’ın füze altyapısını maksat alıyoruz. İran çok önemli formda anlaşmak istiyor. Lakin hazır olduklarını sanmıyorum.”

TAHLİYE AYLAR SÜREBİLİR

Daha evvel Hürmüz’de savaş gemilerinin petrol tankerlerine eşlik etmesinden kelam eden Trump, karaya asker çıkarma ihtimalini de göz arkası etmiyor. Savaş gemilerinin eşliğinde boğazdan geçilse bile savaşın başından beri bölgede mahsur kalan 600’dan fazla tankerin tahliyesinin aylar süreceği belirtiliyor.

Tankerlerin boğazdan geçmesi için hem gemi sahiplerinin hem sigorta şirketlerinin güvenlik konusunda ikna olması gerekiyor. İran tehdidini büsbütün ortadan kaldırmak yerine azaltmanın bunun için kâfi olmayabileceği belirtiliyor.

NTV

The post Trump NATO’yu tehdit etti: Çok makûs bir gelecek bekliyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri