- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı, toplumsal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Beşikdüzü Fatih Ticaret Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde merkezin tanıtımının yapıldığını, akabinde Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi’nde “ilk yardım ve farkındalık eğitimi” verildiğini duyurdu.
Paylaşılan fotoğraflarda, sınıfta öğretmenin ön sırada oturduğu, sunumu ise Ülkü Ocakları mensubu olduğu belirtilen bir kişinin yaptığı görülüyor. Akıllı tahtada yer alan sunumda Ülkü Ocakları logosu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğrafının bulunması dikkat çekti. Ülkü Ocakları Beşikdüzü İlçe Başkanlığı’nın açıklamasında amaçlarının “toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmak” olduğu savunuldu.
‘SİYASİ BİR YAPIDIR’
Cumhuriyet’e konuşan Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Genel Eğitim Sekreteri Serkan Bebek, ÜOUZEM faaliyetlerinin bir eğitim gereksiniminden değil, ideolojik yönlendirme isteğinden doğduğunu vurguladı. Bebek, Ülkü Ocakları’nın tarihî ve siyasal pozisyonuna da dikkat çekerek “Kendilerini Osmanlı’dan günümüze tarihi olarak ‘ülkücü hareketin gençlik teşkilatı’ olarak tanımlayan Ülkü Ocakları’nın bugünkü yapısında MHP’li yöneticilerin faal olduğu açıkça görülmektedir. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli tarafından atanmış olması ve birebir vakitte MHP MYK üyeliğini sürdürmesi, bu yapının siyasi niteliğini tartışmasız hale getirmektedir” dedi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın mesleksel ve teknik kurs açma yetkinliğine ve potansiyeline sahip olmadığını vurgulayan Bebek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla bu tür protokollerin amacının eğitim olmadığı açıktır. Amaç, gençleri ideolojik olarak yönlendirmek ve ülkücü bir kimlik kazandırmaktır. Fakat ülkücü, solcu ya da muhafazakâr genç yetiştirmek devletin görevi değildir. Devletin görevi laik, bilimsel ve tarafsız eğitim vermektir.”
Bebek, benzeri bir faaliyetin muhalefete yakın bir dernek tarafından yapılması halinde vilayet ve ilçe ulusal eğitim yöneticilerinin misyondan alınabileceğine dikkat çekerek uygulamalarda ikili standart olduğunu öne sürdü.
Cumhuriyet
The post Trabzon’da bir devlet okulunda tanıtım yapıldı: Ülkü Ocakları okulda first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...